mint_tea9.3.2018 18:12
1/2
feminismistä

Miksi feministejä pidetään typerinä? Jos feminismi on yksinkertaisuudessaan miesten ja naisten samanarvoisuuden tavoittelua, niin mitä väärää siinä on? Tämän perusteella kaikkien tasa-arvoa haluavien pitäisi olla ajatusmaailmaltaan feministejä.

Ymmärrän kyllä että sellaiset ääriaktivistit jotka tuntuvat suorastaan vihaavan miehiä ovat aika naurettavia. Ei se että huudetaan pitkin kaupunkia kuinka sikoja miehet ovat edistä tasa-arvoa. Kuvitellaan että on sukupuolten välistä tasa-arvoa kuvaava diagrammi jossa on kaksi pylvästä: miehet ja naiset. Miesten pylväs on korkeampi ja naisten alempana. Jotta saataisiin molemmat ns samalla viivallee niin pitäisikö a) haukkua miehiä ja riistää heiltä oikeuksia pois vai b) rohkaista naisia ja vaatia enemmän oikeuksia heille. Miksi ensimmäiseen vaihtoehtoon törmää niin usein ja voiko sitä edes kutsua feminismiksi?

Ymärrän sen että miesten ja naisten maailmoja vertaillaan ja etsitään niistä eroja, jotta saataisiin tuotua esille naisten aseman heikkous suhteessa miehiin. Mutta miesten pilkkaa en ymmärrä. Onhan heilläkin parannusta vaativia asioita.

Toisaalta johtotehtävissä suurin osa on miehiä ja suurin vaikutusvalta on yleensä miehillä. Mutta toisaalta vaikka mielenosoittajat huutavat miesten olevan sikoja, niin ei heidän puheitansa pidä täysin sivuuttaa. Ainakin ne kertovat ongelmasta joka meillä on. Eli miesten ja naisten välinen tasa-arvo, jonka kanssa on vielä paljon parannettavaa.

katoin tässä kirjotettuani Emma Watsonin puheen feminismistä ja täytyy sanoa, että feminismi on oikeasti ihan muuta mitä ihmiset siitä tänä päivänä uskoo. Harmi että sanalle feminismi on tullut sellainen maine, vaikka se sana sisältää todella hienon aatteen.