Poggo6.6.2017 14:02
1/1
En halua ajaa ajokorttia

Oon ollut 18 jo yli puoli vuotta ja vanhemmilla alkaa pikkuhiljaa loppua pinna tän kaa. Mä en vaa halua ajaa ajokorttia. Autolla ajaminen ajatuksena JA toimintana ahistaa mua todella paljon, ihan siihen pisteeseen asti, et saan paniikkikohtauksia ja mun koko kehon toiminta menee päin mäntyä kun joku ottaa koko jutun puheeksikin (esim. menkat jää välistä, sairastelen..). Mun vanhemmat rakastaa ajamista ja ne on kauheita autointoilijoita, joille ajokortin ajaminen on itsestäänselvyys. Mun kortilliset kaveritkin rakastaa autolla ajamista ja ne puhuu autoista tosi paljon ja ihmettelee kun mä en liity keskusteluun. Aina vanhemmat vertaa mua kaveriin, joka on saannut kortin tai jonka näkee ajelemassa kylillä.

Oon yrittänyt sanoa monesti, etten halua ajaa korttia, mut siitähän vasta hullunmylly alkaakin. Haukutaan ja sanotaan, ettei elämässä pärjää ilman ajokorttia. Totta on, että se kortti helpottaa elämää, mutta tuskin edes kortin saatuani autolla hirveästi ilman pakkoa ajaisin, kun se tuntuu niin kamalalta. Oon ollu siis muutamilla ajotunneilla ja kaikkien niiden jälkeen ahistus ja väsymys on suuria. En tiiä meniskö tää ohi useamman ajokerran jälkeen, mutta epäilen tätä suuresti.

Niiden kaverien vanhemmat, jotka eivät aja korttia, ovat ihan ok asian kanssa mutta mun vanhemmat vaan huutaa ja haukkuu huonoks tyttäreks. Kaiken muun oon hyvin ja heidän tahdon mukaan tehny mutta ku tän yhen kerran haluaisin tehä mun omat päätökset niin se ei käy.

Mitä mä voin enää tehä? Jos ajan sen kortin, niin uhraan siinä ihan kivasti mun fyysistä terveyttä ja mielenterveyttä, mutta jos en aja, saan kuulla koko ikäni siitä kuinka huono ja kelvoton oon ja kuinka mä en tuu pärjään missään.