Poistunut demittäjä22.10.2016 14:02
1/6
Apua aikuisiän akneen?

Tai en nyt tiedä voiko tätä kutsua aikuisiän akneksi. Minulla ensimmäiset finnit tulivat 14-vuotiaana, mutta vielä näin yli 20 niitä on edelleen ja tuntuu että tämä on vain pahentunut sitten teini-iän.

Olen käynyt nyt kahden kuukauden ajan kosmetologilla ylikalliissa hoidoissa ja päälle maksanut tököttejä kotiin. Näin opiskelijana aloin puntaroimaan, ettei minulla ole varaa käydä joka kuukausi sadan euron hoidoissa ja siihen päälle about 50 € yksi tököttipullo, koska nämä "ihmeaineet" loppuvat kuukauden sisällä.
Nyt näiden kosmetologi käynnin jälkeen olen huomannut, että naamani on kirjaimellisesti räjähtänyt ihan täysin. Joo kyllä, tiedän että kuona-aineiden ja muiden lian poistaessa patteja ilmestyy mutta tämä on jotenkin ihan överiksi mennyt. Nyt viime kerralla kosmetologini ihmettelikin, miten naamani on pahemmassa kunnossa kuin edellisellä kerralla... :))

Ennen näitä käyntejä siis pesin aamuin illoin naamani ja ihan perus rasvalla rasvasin sen. Nyt kuitenkin rasvan tilalla on hyaluronihappo, joka pitäisi ESTÄÄ rasvaisen ihon syntymistä. Kuitenkin nyt näinä viime päivinä olen laittanut sen merkille, että päivän aikana naamani on ihan rasvainen... pahempi kuin mitä silloin, kun perus rasvaa käytin.

Onko näissä käynneissä siis mitään järkeä edes? Aiemmin olit sujut naamani kanssa finneineen päivineen, mutta nyt itsetuntoni on laskenut paljon ja oikein inhottaa katsoa itseäni peilistä. Mainittakoon vielä, että ennen en käyttänyt niin paljon meikkiä kuin mitä nyt saadakseni finnit piiloon. "Hauskinta" tässä myös on, että tämän hyaluronihapon kanssa meikki "ei sovi" koska ihoni alkaa hilseilemään ihan täysillä, vaikka tätä ei kosmetologin mukaan pitäisi tapahtua ja meikin pitäisi käydä tämän kanssa.

Mainitaan vielä, että olen aikoinaan syönyt kuurin ja käyttänyt antibioottivoiteita, mutta niistä voiteista ihoni vasta ärtyykin ja antibioottikuurista vatsani meni sekaisin.
Jatkanko edelleen kosmetologilla käyntiä vai en? Vai pitäisikö suoraan mennä ihotautilääkärille? Vai odotanko nöyränä, että tämä ongelma menee itsestään ohi?

Elämäntavoista sen verran, että muutoin syön, liikun terveellisesti ja juon paljon vettä mutta alkoholia on tullut aika paljon käytettyä. Se kuitenkin on alkanut pikku hiljaa kääntyä laskuun, joten kai tälläkin on jotain vaikutusta?

Kiitän, jos jaksoit tänne asti lukea! Olisi kiva jotain kantaa ja näkökulmaa saada!