SaintHypocrite28.5.2017 14:17
1/2
Ajokortti opintolainalla?

Mitä mieltä ootte siitä, että nostaisin opintolainaa, jotta voin hankkia ajokortin? Ajokortti tulisi tarpeeseen, sillä asun 20km päässä koulusta ja bussit kulkee huonosti. Töihinkin on vähän ikävää pyöräillä 10km suuntaansa, jos sattuu olemaan huono ilma.

Asun yksin. Vaikka käyn osa-aikatöissä parisen kertaa viikossa, mulla on sen verran pieni palkka, että kaikki menee pakollisiin menoihin. Käteen jää vuokran ja laskujen jälkeen +-150e kuussa, joka menee suurimmilta osin ruokaan ja vaatteisiin.

En oo vielä nostanut yhtään opintolainaa, koska lainan ottaminen ahdistaa. Nyt aloin kuitenkin miettiä, että kannattaisiko ottaa opintolaina (olisiko se maksimi ollut 650€/kk), säästää niitä lainarahoja pari kuukautta että kasaan kertyy ainakin sellanen 1500€ ja voisin rahottaa sillä sen B-kortin.

Miettisin aluksi myös paikallisen autokoulun rahoitusvaihtoehtoa, kunnes näin miten iso sen korko on (todellinen vuosikorko 26%). Opintolaina tulee paljon edullisemmaksi ja korko on pieni. Mitä mieltä olette?