heinikko17.7.2018 19:51
1/10
Ahdistuksesta kertominen vanhemmille/äidille

Elikkäs mulla on ollut monia kuukausia, ellei jo vuoden ajan ihan hirveetä ahdistusta lähes koko ajan, ja oon ollu muutaman vuoden kans itsetuhonen. Oon saanu ahdistus-/paniikkikohtauksiakin (mulle näihin on kuulunu se et hengitys vaikeutuu, sydän hakkaa tuhatta ja sataa, hikoilen mutta on kylmä, meen ihan shokkiin ja vaan itken. Muutamaan kertaan mulla on ollu parin tunnin ajan hallitsemattomii kouristuksia.), ja ylipäätään on paha olla ja pelottaa välillä ihan turhista asioista tai ilman syytä.
Koulussa esitelmät ja puheet on ollu täyttä helvettiä, joten oon joko jollain tavalla pyrkiny skippaamaan ne tai pitänyt esim. puheen pelkästään opettajalle, jonka vuoksi mun numerot todennäkösesti on laskenu niiltä osin.
Tää ahdistus on ollu nyt tosi jatkuvaa ja oon muutenkin tosi herkkä ihmisenä. Mua myös ahistaa se että mitä muut ihmiset ajattelee musta, ja jos kaverit viettää yhtään aikaa keskenään ilman mua, niin itken todennäkösesti sen muutaman päivän nurkassa koska pelkään että menetän ne.
Mua myös ylipäätään ahdistaa tulevaisuus siinä mielessä et mul ei oo vittuakaan hajua mitä tuun tekee tulevaisuudes ja se että mun tulee täytyä esimerkiksi esittämään koulussa lisää puheita ja esitelmiä, ja tiiän etten pysty siihen ja tiiän että opettajat ottaa sen vaan silleen "lol et vaan kehtaa esiintyy sun luokkalaisten eessä, ja sua vaan jännittää koska daa oot teini" eikä lainkaan oikeena ongelmana. Tosiaan näiden kaikkien esiintymisten ja kaikkien kavereidenkin kanssa näkemisen tai jonnekkin menemisen takia saatan itkee ja ahistua jo päiviä ellen viikkoja ennen, ja se on ihan vitun hirveetä.
Muotoilin tän ehkä nyt vähän huonosti ja on paljon muutakin mitä tästä nyt jää pois, mut koen et terapia tai jokin vastaava vois olla tässä tilanteessa hyvä, koska en ehkä enää kestä.
Mut kysymys onkin, miten kerron tästä mun äidille/vanhemmille? En jotenkin osaa sanoa siitä yhtään mitään millonkaan ja mua vaan pelottaa jos mua ei oteta tosissaan tai jos tää ei ees oo oikee ongelma ja oon vaan vitun tyhmä.
Help??