moraika29.4.2018 13:36
1/5
Ahdistaa muovi ja ympäristön tuhoutuminen muutenkin

Hirveä voimattomuuden tunne. Vaikka mä en enää koskaan ite kuluttaisi ollenkaan niin meret on jo täynnä mikromuoveja ja kulutus edelleen sen kun lisääntyy. Tekis mieli vaan ravistella jokasta ihmistä siihen, miten paljon roskaa jokanen tuottaa. Ja muovin terveysvaaroihin muutenkin.

Ällöttää käydä kaupoilla ja nähä hyllykaupalla loppujen lopuks aika turhia asioita. Ja sponsoroitujen sometähtien yllytys materialismiin, vaikka onneks moni kuuluisampi ihminen on alkanut puhua näistä asioista. Eniten ällöttää kuitenkin se etten itekään oo lähellääkään mitään zero waste -ihmistä, vaikka tiedostan nää ongelmat.

Pliis ihmiset, lajitelkaa jätteet, miettikää onko kaikki välttämättä pakko saada uutena (käykää kirppareilla! Tai kirjastossa! Lainatkaa kaverilta!), kieltäytykää turhasta roinasta (esim. pillit) ja kattokaa vaikka netflixistä A Plastic Ocean -dokkari. Se ei oo mitään ituhippihihhulointia vaan ihan perusmaalaisjärkeä. Netti on pullollaan esim. zero waste blogeja ja youtube-videoita (trash is for tossers, going zero waste, sustainably vegan jne.) jos haluaa ihan perusvinkkejä siihen miten vähentää tuottamansa roskan määrää.