terkkujatutuille12.9.2018 14:39
1/12
Nyt oikeasti apua. OCD tai jotain?

Okei minulle alkaa pikkuhiljaa riittää tämä. En voi koskea lähes kirjaimellisesti mihinkään, ja ahdistuksen aiheuttamiseen riittää, että luulen koskevani johonkin. Jos kuvitellaan tilanne, että olet ohittamassa sohvaa ja seisot sohvan vieressä (noin 20 cm väliä) ja katsot sitä väliä mikä jää sinun ja sohvan väliin. No siinä näkyy selvä väli, mutta sinulle ei mene jakeluun se vaan sinun täytyy kokeilla, että et varmasti koske siihen heiluttamalla käsiä siinä välissä. Ja sitten joskus kun olet ohittanut sen sohvan palaat takaisin päin vielä pari kertaa, että et nyt varmasti koskenut siihen.

Minulla on ennenkin ollut saman tyyppisiä, mutta tämä kyllä vie voiton kaikesta. En voi ottaa lasia kaapista, kävellä oviaukoista, isäni sängyn vierestä, tai ottaa mitään jääkaapista normaalisti, koska minua pelottaa, että nojaan johonkin pöydän reunaan tai johonkin. Joskus myös jos seison jossain kohdassa (esim meidän keittiö) jossa on joka puolella jotain, jään pyörittämään siihen käsiä itseni ympäri, että en koske varmasti nyt mihinkää. Voin myös sänkyni lisäksi istua vain yhdessä paikassa kotona, koska en uskalla istua mihinkään muualle koska "lika". Sängyssä makaaminenkin on erittäin työlästä, koska joudun koko ajan tarkistamaan, että olen tarpeeksi kaukana sängyn reunasta. En edes tiedä miksi.

Olen kahdesti yrittänyt hakea apua eri syistä, mutta en ole jatkanut koska en uskalla. Olen vasta 14 kohta 15-vuotias. Olisiko kellää samanlaisia kokemuksia tai mitään. Alkaa pikkuhiljaa mennä järki tässä...