Viulistityttö11.6.2018 16:54
1/3
One Shot: Suudelma

Siinä me seisoimme. Hän katsoi poispäin, aaltoihin. Oli lähes hiljaista. Rauhaa rikkoivat vain vastarannan kaupungin neonvalot ja liikenteen kumina. Ne olivat jossain kaukana, vaikka vain kävelymatkan päässä. Juuri silloin niin kaukaisia.

Rantakallio oli jäinen ja liukas. Hädin tuskin uskalsin hievahtaa, ja katseen kohottaminen kohti tähtitaivasta tuntui kadottavan koordinaation jaloista. Tein niin silti, ja hädin tuskin uskalsin hengittää. Kaunista, ajattelin. Uskomaton paikka tutussa kaupungissa. En edes tiennyt, että täällä keskellä suurkaupunkia on tällainen pakopaikka kaikelta melulta ja melskeeltä. Miten hän olikaan löytänyt tänne?

Kuljeskelin, hän kertoi. Odottaessaan minua hänellä oli ollut aikaa vaellella kaupungin läpi ja laitamille. Aavistin hänen ajatuksensa, kun hän halusi näyttää minulle erään kauniin paikan, ja olimme päätyneet tänne aivan kahden. Hänellä oli taka-ajatuksia.

Siinä hetkessä sekunti tuntui ikuisuudelta. Pakkanen ei kylmännyt, mutta tärisin silti huomaamattomasti. En tiedä, osasiko hän aavistaa mitä minä aavistin. Katsoimme tähtiä. Silloin tällöin sivusilmällä katsoin häntä. Hän oli komea ja vieras, mutta samalla tuttu. Olimme tavanneet vain kerran, mutta tiesin hänestä tarpeeksi luottaakseni häneen. Muistan kysyneeni häneltä jotain. Ehkä hänen tähtikarttatuntemuksestaan, tarkkaan en muista. Kaikki tuntui jälkikäteen sekavalta ja sumuiselta, kertakaikkisen epätodelliselta.

Vielä heikommin muistan hänen vastauksensa kysymykseeni ja mitä tapahtui sen jälkeen. Mutta sen muistan, että kaikki oli kuin elokuvasta.

Hän teki sen tahallaan ja suunnitellusti, ja se oli kauneinta, mitä minulle oli koskaan tehty. Hän veti minut suudelmaan, joka sai unohtamaan kaiken muun. Hän oli uskomaton ja niin kunnioittava etten edes jälkeenpäin voi käsittää miten täydellistä kaikki oli.

Silloin en vielä tiennyt sitä, minkä tiedän nyt. En tiennyt, että häneen minä rakastuisin.