Teplohod7.6.2015 9:31
1/150
Novelli: Rakastu, älä ihastu

OSA I

Harvemmin sitä kai tapaa baarissa hyviä miehiä. Senhän nyt tietää lähes jokainen sinkkunainen. Silti sinne on pakko päästä viikonloppu toisensa perään. Syyskuun viimeisenä lauantaina suuntana oli yökerho "Ilona", jossa Sadun oli määrä tavata Jesse, netistä löytynyt herkku kaikilla mausteilla. Harrastaa karatea, kirjallisuutta ja festareita. Täydellinen paketti siis. Olemme Iinan kanssa lyöneet vetoa, että Satu ja Jesse menevät naimisiin ja saavat kolme täydellistä rusoposkista poikalasta. Sitten he ostavat hopeisen farmarivolvon, jossa on tilaa niille kakaroille sekä kahdelle cockerspanielille, ja elävät elämänsä onnellisina loppuun asti. Ja ei, minä en harrasta sarkasmia. Olen oikeasti tätä mieltä. Satu on niin valmis naimaan – menemään naimisiin siis –, että ihan sattuu katsoa, kun se aiemmin ilta toisensa jälkeen haksahti mitä gigolompiin miehiin. Nyt kuitenkin tilanne muuttuu. Jesse se on.

Ilonaan oli jonoa ja me jouduimme seisomaan aivan sen hännillä ikävässä tihkusateessa. Sukkahousuissa oli silmäpako, ja kylmä viima oli saanut kurkkuni karheaksi. Satu kihersi Jessen kainalossa ja silitteli ja kouri tämän takamusta. Jotain rajaa olisivat voineet pitää siinäkin touhussa. Jonossa oli sentään puutteessa olevia ihmisiä jonkin verran, tai ainakin toivon, etten ollut ainoa. Se ajatus tuo minulle lohtua tilanteessa kuin tilanteessa. Rakastuneiden ihmisten näkeminen saa minut voimaan pahoin. Nuolemisen katselu ei varsinaisesti ole ällöttävää, mutta en vain todella muista, koska itse olisin ollut niin rakastunut. Onhan niitä miehiä ollut, mutta todelliselle seurusteluasteelle niistä ei ole ollut. Hetken huumaa tarjoavia käveleviä peniksiä lähinnä. Tai no, veinhän minä yhden Petrin jouluksi vanhempieni luokse Ouluun. Pete tuli loistavasti toimeen isän ja äidin kanssa, jopa niin hyvin, että minä lähdin jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä junalla takaisin Tampereelle. Se mielistely alkoi todella käydä hermoille. Isä kertoi, että he soittelevat Petrin kanssa toisilleen silloin tällöin. Oikeastaan tämä järjestely palvelee minua loistavasti. Vanhemmat saivat unelmavävyn, jota hyysätä, ja minä sain hermolomaa äidin miesuteluilta.

Sisällä Ilonassa desibelilukemat hipoivat pilviä. Satu ja Jesse jaksoivat keskustella kanssamme kokonaiset viisi minuuttia ennen kuin Sadun pinkki toppi vain vilahti silmien edessä ja samassa koko nainen oli kadonnut näköpiiristä. Iina lipitti punaviiniä sivistyneesti. Iina aloitti aina fiksusti ja joi viiniä tai mietoja drinkkejä. Heti kun promilleraja ylitti yhden, sen naisen itsehillintä petti tyystin ja viini vaihtui halvimpaan olueen. Miehet näyttävät muuten kiinnittävän huomiota siihen, mitä naiset baarissa juovat. Sivistynyt punaviini-Iina ei koskaan saa seuraa. Miehet ihailevat häntä kaukaa, mutta eivät uskaltaudu juttusille. Räväkkä kaljasieppo-Iina saa miehet suorastaan parveilemaan ympärillään ja valinnanvaraa löytyy aina seppokääriäisistä iiroseppäsiin. Minä olen siinä mielessä huonossa asemassa, että miehet eivät parveile ympärilläni sen perusteella, mitä juon. Olen kehittänyt hypoteesin ja testannut sen pitävyyden useita kertoja eri baareissa. Minun kohdallani vaikuttaa selkeästi miehen humalatila. Mitä selvempi mies, sitä epätodennäköisemmin päädyn hänen kanssaan sänkyyn. En ole vielä aivan varma, johtuuko tämä siitä, että itse valitsen miehen, joka on niin tuhannen tuupat, että juuri ja juuri tajuaa heppinsä oikeaan koloon työntää. Vai onko kyse pikemminkin siitä, että vain alkoholimyrkytyksen tuoman sokeuden partaalla hortoilevat miehet löytävät tiensä minun luokseni. Oli miten oli, en jaksaisi tätä kännikuviota enää. Haluaisin itselleni miehen, jota nuoleskella taksijonossa ilman, että suu olisi täynnä oksennusta.

Iinan kanssa on mukava tanssia. Tanssilattia on ainut paikka, jossa miehet kiinnittävät enemmän huomiota minuun kuin Iinaan. Rytmitajua ei ole jokaiselle suotu, eikä täyteläistä lantiota. Nykyinen kauneusihanne ei ole ennen minua suosinut, mutta luojan kiitos J-lolle, joka antoi ainakin tälle ihraperseelle aivan uuden markkina-arvon yökerhojen lihatiskillä. Tätä lannetta kun osaisi pyöräyttää tietyssä suunnassa ja asennossa musiikin tahtiin, monen miehen järjenjuoksu valahtaisi boksereihin nanosekunnissa. Valitettavasti sama järki palaa takaisin päähän viimeistään aamulla, kun saan yksinäni hamuilla vierustoveria sängylläni.