Lumoutunut28.6.2018 20:39
1/10
New friend

Tämä tarina on lojunut puhelimeni muistiossa vuoden päivät. Olin kirjoittanut muutaman luvun jo valmiiksi, joten ajattelin että miksei. Tässä se nyt siis on.
--------------------------------

~1~

"Anteeksi." Ääni takanani herättää minut todellisuuteen. Istuin koulun penkillä ja pohdin tehtäviä. Käännyn äänen suuntaan ja takanani oleva tyttö hymyilee minulle. Se oli outoa, sillä tämä tyttö ei ole koskaan kiinnittänyt minuun mitään huomiota. Viihdyin parhaiten omassa porukassani, niiden joukossa, jotka todella välittivät minusta.

"Niin?" Kysyin tytöltä, joka edelleen hymyili minulle ujosti. "Tunnetko tuon uuden pojan tuolta?" Tyttö, jonka nimi oli luultavasti Amanda viittoi luokan perälle ja käänsi taas katseensa minuun. Takana tosiaan istui uusi poika, jalat pöydän päällä ristissä, ja hän nojasi tuolissaan taaksepäin.

Tarkastelin pojan kasvoja. Vaaleat hiukset, siniset silmät, kaikin puolin syötävän komea. Poika käänsi päänsä minua kohti, hätkähdän tätä ja siirrän katseeni nopeasti takaisin Amandaan. Poika luultavasti oli nähnyt tuijotukseni, sillä tämä hymyili itsekseen paikallaan.

"En minä tuota tunne. Miksi tuntisin, hänhän on uusi?" Sanon välillä vilkuillen tuota poikaa. "No.. Tai ei sittenkään mitään." Amanda totesi nopeasti ja laski katseensa alas. Tämän posket punoittivat, eli hän tiesi jotain, mitä minä en.

"Kerro nyt." Kannustan tyttöä ja naputan hermostuneena kynällä pöytää. "No kun.. Koulussa kiertää huhu, että sinä olisit joskus seurustellut tuon pojan kanssa." Amanda mutisee, eikä nosta katsettaan enää ylös. Avaan suuni, mutta katson parhaimmaksi olla vain hiljaa. Käännyn omalle paikalleni ja yritän keskittyä tehtäviin. Siitä ei tule mitään, sillä ajatukseni kiertelevät yhä uudessa pojassa. Kuka on väittänyt, että olisimme joskus seurustelleet? Oliko tuo poika väittänyt jotain sellaista?