Nuuskamuikkunen_21.7.2017 2:22
1/5
Kuka nyt läskiä tyttöä miettisi?

Taas se alkaa. Koulu. Uusi lukuvuosi, sama paska.

Istun liian ohuella puupenkillä ja syön koululounasta. Tuntuu kuin puolet perseestä roikkuisi ulkona, mutta minkäs sille voi. Pitäisi varmaan aloittaa joku dietti tai jotain. Aurinko polttaa niskaa inhottavasti ja kärpäset pörräävät ympärillä.
Amandan ympärillä pörrää vain pojat.
Mietin, että olenkohan ikinä edes puhunut oikealle pojalle, mutta tajuan, että minulla on viisi veljeä. Viisi ylipainoista, helvetin ärsyttävää veljeä.
Amanda katsoo minuun päin. Alan valua pöydän alle ja toivon ettei hän tule puhumaan minulle.

"Hei. Fiona."

Kyllä, nimeni on Fiona. Sama nimi, kuin sillä Shrek -piirroshahmon rumalla vaimolla.

"No hei, Amanda." Vastaan.

Celinan takana on kaksi lihaksikasta ja ylimielistä jääkiekkoa pelaavaa miehenalkua, ihan kuin puollustamassa Amandaa minulta, jättimutanttipossulta etten hyökkää päälle.

"Söpö toppi, mummosko osti?" Amanda kysyy ja katsoo miehenalkuja hyväksyntää hakien.

"Ei, mummo vaan anto rahaa, että voin käydä ostamassa tän." En jaksa alkaa selittää mitään paskaa, vaan kerron miten asia on.

"Hihi, no terkkui sun mummolle. Sano sille, et antaa ens kerralla enemmän rahaa niin sun ei tarvii ostaa kaikkii vaatteita kirppikseltä!"

Amanda tekee tiukan käännöksen uusilla, polviin asti ulottuvilla korkokengillään ja lähtee naureskellen pois miehenalkujensa kanssa. Näen ainakin yhden tekoripsen tippuvan hänen silmästään ja yhden blondin, kiharan hiuksen irtoavan hänen tukastaan. Joskus mietin, että mitä jos Amandalla olisi peruukki ja joku vetäisi sen pois. Tai hänellä ei olisi yhtä ainutta ripseä ja sen takia hän pitäisi kymmenen sentin pituisia tekoripsiä, mutta karu totuus: hän on kaunis ilman meikkiäkin.

Aurinko polttaa edelleen niskaani ja päätän siirtyä sisätiloihin. Siellä pystyy juuri ja juuri hengittämään, kun meikkipellet ovat taas suihkineet hajuvesiään ympäri koulua.

Otto, koulun narkkari kävelee minua päin.

"Hey man I got some dope, you want some?" Otto kysyy ja katsoo minua punaisilla, silmätulehdusta kärsivän näköisillä silmillään.

"Miks puhut englantia?" Kysyn.

"Dude se kuulostaa paljon siistimmältä kuin suomi. Mut hei haluutko pilvee, olis kolmekymmentä euroo viistoista grammaa."

Mietin, ostaisinko, mutta päätän olla viisas.

"Sorry girl, but no thanks." Vastaan.

Otto katsoo minua vinoon ja lähtee myymään muille.

Kello soi. Lähden kävelemään raskain askelin kohti matematiikanluokkaa.


///lisää?///