rak_sumi4.6.2018 15:13
1/90
Kirjoituspiiri Mustepisara - yhteinen keskustelu #4

UUSI YHTEINEN KESKUSTELU PIIRIÄ VARTEN <3

Edelliset keskustelut:
http://www.demi.fi/keskustelut/novellit/innokkaita-mukaan-kirjoituspiiriin#.WHJf8fmLSUk

https://www.demi.fi/keskustelut/novellit/kirjoituspiiri-mustepisara-yhteinen-keskustelu-1#.WahIWcirQ2w

https://www.demi.fi/keskustelut/novellit/kirjoituspiiri-mustepisara-yhteinen-keskustelu-2#.WahMmcirQ2x

https://www.demi.fi/keskustelut/novellit/kirjoituspiiri-mustepisara-yhteinen-keskustelu-3


Jäsenlista 4.6.2018, 10 jäsentä

rak_sumi
kiinankarviainen
haavanlehti
sisulisko
CHIHIIRO
vain_ava
_sade_
Piparkakku
matkallasunluo
Japani_fani


Olethan jo liittynyt demiläämme?
http://www.demi.fi/demilat/novellit/kirjoituspiiri-mustepisara

Demilässä aina kuukauden kirjoitusaiheet, ohjeistusta ja muita juttuja! Luo myös oma keskustelusi demilän kautta.

Kirjoituspiiri Mustepisaran säännöt:

Jokainen piirin jäsen pyrkii kirjoittamaan vähintään yhden tekstin joka kuukausi annetun aiheen mukaan. Myös vanhoja aiheita voi halutessaan hyödyntää.

Aiheet annetaan jäsenlistan mukaisessa järjestyksessä vuorotellen aina viimeistään kuukauden ensimmäinen päivä. Ollaan jokainen tarkkana, milloin on oma vuoro, niin aiheet tulevat muille piiriläisille ajallaan. Oman kuukauden näkee demilän jäsenlistasta. Huomaathan, että kuukausi voi vaihtua omalla kohdallasi, jos joku jää piiristä pois.

Joka kuukausi annetaan kaksi aihetta, jotka tulevat kahdelta eri jäseniltä. Tarvittaessa moderaattorit antavat aiheenehdotusvuoron kolmelle jäsenelle. Aiheet voivat olla otsikoita, kuvia, videoita, musiikkia, tekstiä… Ihan mitä vain! Tehtävänannossa saatetaan mainita jokin tekstilaji (esim. runo, novelli) jolloin sitä noudatetaan. Jos mainintaa tekstilajista ei ole, on päätös kirjoittajan.

Vara-aiheista valitaan ensimmäinen silloin, kun vuorossa ollut piirin jäsen ei ole aihetta antanut viimeistään kuun ensimmäisen päivän aikana. Vuoro skippaantuu siltä, jolla oli aiheenehdotusvuoro.

Jos et halua antaa aihetta, voit perua oman vuorosi ilmoittamalla siitä yhteiseen keskusteluun, demilän vieraskirjan tai modejen (rak_sumi ja kiinankarviainen) vieraskirjaan. Ilmoitathan tästä kuitenkin tarpeeksi ajoissa!

Kirjoituspiiriin liittymällä sitoudut myös kommentoimaan muiden tekstejä. Eli jokainen pyrkii kommentoimaan aktiivisesti kaikkien tekstejä, ei pelkästään kirjoittamaan ja julkaisemaan omiaan. Tässä aktiivisuus palkitaan: sille, joka usein kommentoi huolellisesti toisten tekstejä, sataa myös kommentteja omaan tekstiin. Kommenttien antamiseen on koottu kattava vinkkilista yhdessä piiriläisten kanssa ja se löytyy demilästä.

Kaikki omat tekstit julkaistaan yhteen keskusteluun, johon muut jättävät kommenttinsa teksteistäsi. Luo oma keskustelu yhteisen demilän kautta, jolloin kaikki ovat helposti samassa paikassa. Otsikoi keskustelusi: "Kirjoituspiiri Mustepisara - *omanimerkkisi". Tarkistathan myös että keskustelusi menee Novellit-alueelle! Ennen ensimmäistä tekstiäsi kirjoita itsestäsi esittely, joka kertoo muille millainen kirjoittaja olet ja mitä muuta elämääsi kuuluu. Tähän löytyy demilästä apukysymyksiä ja muilta voi katsoa mallia.

Muistathan ilmoittaa jos joudut jostakin syystä jättäytymään piiristä tauolle useammaksi kuukaudeksi tai poistumaan kokonaan. Tauon pituus on 2 kirjoittamiskuukautta (laskettuna seuraavasta täydestä kuukaudesta), jonka jälkeen sinua tullaan huhuilemaan. Piiristä poistetaan automaattisesti, jos et ole aktiivinen 3 kuukauteen, tai luonut omaa keskusteluasi ensimmäisen kirjoituspiireilykuukautesi aikana. Huomaathan, että aktiivisuudeksi lasketaan sekä tekstien julkaiseminen, kommentointi että yhteisessä keskustelussa jutustelu.

Muista myös tarkkailla ilmoituksiasi ja vieraskirjaa säännöllisesti! Se on modeille ainoa keino ottaa juuri sinuun yhteyttä.

Aina saa kysyä epäselvyyksistä ja antaa palautetta piirin toiminnasta, niin hyviä kuin huonojakin juttuja! Piiriä tehdään ja kehitetään yhdessä koko ajan toimivammaksi. Muistetaan kaikki myös, että aktiivisuus palkitaan!

TIIVISTETYSTI: Julkaise kerran kuukaudessa annetusta aiheesta teksti ja kommentoi muiden julkaisemia tekstejä. Aiheenehdotusvuoro menee jäsenlistan mukaan. Jos jäät tauolle tai poistut piiristä, ilmoitathan siitä yhteiseen keskusteluun.