TheUnIntelligent15.6.2017 0:44
1/25
Eka novelli - Äidin suuri salaisuus

"Nouse jo, kohta lähdetään!" Isä huutaa keittiöstä. Käännän kylkeäni. "Vielä 5 minuuttia," ajattelen. Kohta pikkuveljeni kuitenkin töpsöttää huoneeseeni, "Pipu sun pitää helätä jo!" Rakastan kun 2-vuotias pikkuveli ottaa ohjat käsiinsä ja tulee herätyshommiin. "Ai pitääkö Pipun herätä jo?" Kysyn lässyttävällä äänellä. "Pitää Pipun helätä!" Veli toteaa ja töpsyttelee katselemaan tavaroitani. "Nyt on noustava, muuten se koskee johonkin, tai rikkoo jotain."

Hyppään sängystä, kannan veljen ulos huoneesta, suljen oven ja avaan vaatekaapin. Valitsen nopeasti jotain kesälle sopivaa. Farkkushortsit ja toppi! Puen, nappaan matkalaukun ja juoksen keittiöön, missä äiti jo odottaa, ojentaa leivän, ja hoputtaa, sillä isä ja Oliver istuvat jo autossa. "Soita sitten illalla!" Äiti pyytää. Nyökkään ja juoksen autolle.
Heitän laukun takakonttiin, ja istahdan vänkärin paikalle. Isä kysyy Oliverilta, tietääkö tämä mihin ollaan menossa. Oliver innostuu ja huutaa: "Petrille!" Petri on äidin hyvä kaveri, ja meidän kummisetä. Joka kesä käydään Petrin luona viikon yökyläilyllä. Olen käynyt ihan pienestä asti. Petri asuu maalla, sen lähellä on uimaranta, ja siellä on muutenkin kaikkea tekemistä. Ainiin, ja siellä asuu Petrin poika, Joona. Se on aivan älyttömän söpö! Sillä on tummat lyhyet hiukset, ja se harrastaa painia ja kalastusta.
Se on saman ikäinenkin! Ollaan oltu Joonan kanssa kavereita jo pitkään, mutta viime vuonna meille selvis, että kumpikin ehkä tykkää vähän toisistaan. Oon oottanu koko kesän että pääsisin taas näkemään Joonaa!

"Oliver, pissattaako?" Isä kysyy. "Ei pittatata!" Oliver huutaa. Isä nyökkää, ja ajamme huoltoaseman ohi. Seuraavalle onkin sata kilometriä matkaa, ja siitä on vielä toiset sata Petrille. Katson puhelintani. Viesti Joonalta! "En malta oottaa että tuut taas tänne!;)" Kasvoilleni nousee hymy, ja luonnollisesti isä kysyy, että mikäs noin naurattaa. "Hassu video", sanon, ja laitan puhelimen alas. "Isi mua pittattaa", Oliver huutaa takapenkiltä. Isä kiroaa hiljaa, ja kysyy miksei Oliveria sillon pissattanut, kun ajettiin vessan ohi. Oliver vastaa kuten kaikki pikkuiset, miten juuri sillä hetkellä ei pissattanut. Pysähdymme ja isi vie Oliverin pissalle. Kaivan puhelimeni takaisin, ja vastaan Joonalle: "Mäki oon oottanu koko kesän että nään taas sut, tehään sit jotain kivaa teillä!:)"

Nukahdan. Kohta isä koputtaa mun olkapäätä, ja käskee herätä. Kehuu hyväksi matkaseuraksi. Ollaan jo metsätiellä, kohta perillä. Joku soutaa järvellä. Se vilkuttaa. Joona! Ajetaan auto parkkiin, ja Petri tulee ulos. Juoksen halaamaan, ja Oliver tulee perässä. Petri nostaa Oliverin syliinsä ja vie sisälle. Petri on laittanut illallisen pöytään. Istumme syömään, ja hetken päästä Joonakin saapuu. Näen hänet, enkä sano mitään, hymyilen vain. Joonakin hymyilee, joten hymyilen vielä enemmän. Käännän katseeni ruokapöydän herkkuja kohden. "Moikka!" Joona sanoo kaikille. "Moro Joona, tuliko kalaa?" Isä kysyy. "Ei, vein vaan katiskan, sen näkee huomenna tuleeko kalaa." Ruoan jälkeen isä lähtee takaisin kotia. Petri ja Oliver lähtevät katsomaan lampaita, ja pyytävät minua mukaan, mutta vien mielummin matkalaukun vierashuoneeseen. Joona jää vielä syömään. Kaivan laukustani laturin, ja laitan puhelimen lataukseen. Netti toimii huonosti, minua alkaa jo ärsyttää, kunnes huomaan Joonan ovella. "Haluutko tulla kattoon mun hevoskarsinaa?" "Hevoskarsinaa?!" Ihmettelen Joonan pyyntöä. "Joo, minä ja mun pari kaveria siivottiin yks tyhjä karsina, vietiin sinne sohva, telkkari, ja jääkaappi, kaikki tärkeimmät. Sit laitettiin siihen betonin päälle lattia, ja vaihettiin se liukuovi normioveksi, siitä tuli ihan hieno." Joona ylpeilee. "Ehottomasti tuun!" Jätän puhelimen lataukseen, ja suuntaan Joonan kanssa karsinaan, miettien samalla, mitä kaikkea me siellä voitas kahdestaan tehdä. Joona avaa oven, ja päästää minut ensiksi sisälle. Huone on tosi hieno, seinillä on julisteita, sohva on iso kuten televisiokin. Istun sohvalle, ja Joona suuntaa jääkaapille. "Otatko juotavaa?" Joona kysyy. Vastaan myöntävästi, ja Joona tuo minulle pullon jaffaa, ja istahtaa sohvalle. Juttelemme kaikennäköistä, puheenaiheet vaihtelevat Joonan 9 kilon hauesta minun pinkkiin skootteriin. Keksimme alkaa pelaamaan meidän omaa vanhaa kyselypeliä, jossa vuorotellen kysytään kysymys, ja siihen on vastattava rehellisesti. Joona aloittaa helpolla, ja kysyy lempikoirarotuani. Vastaan corgi, perusteluna se, että ne on ne on tosi söpöjä. "Säki oot söpö." Joona toteaa, ja punastun. Naureskellaan. Hiljalleen ollaan siirrytty lähemmäs ja lähemmäs toisiamme. Mun vuoro kysyä. "Tykkäätkö musta?" Töksäytän ja kadun heti kuinka tyhmästi ja aikaisub sen kysyin. Mutta Joona vastaa kyllä, ja hymyilee. "Onko sulla semmone pusufiilis nyt?" Joona kysyy ja naurahdan. Katson Joonaa, jonka naama suuntaa omaani kohti. Suljen silmäni, ja tunnen kun huulemme kohtaavat. Säpsähdämme molemmat, kun takanamme kuuluu säikähdys. Se on Petri, joka on Oliverin kanssa tullut katsomaan Joonan huonetta. Petri on kauhistuneen näköinen, ja sanoo meille: "Te ette voi tehdä noin, ette vaan voi!" Petri huutaa, ja mietin, mitä väärää me teimme. Miksi emme voisi, tykätä toisistamme? Mikä ihme voisi mahdollisesti estää sen? Miksi Petri reagoi meihin niin pahasti?


-----------------------------------------------------------

Tästä tuli nyt pitempi mikä oli tarkotus, kertokaa tykäsittekö ja haluutteko toisen osan jossa tää selvittyy... Rakentavaa kritiikkiä voi antaa, tai vaikka haukkua ihan paskaksi perustelujen kanssa tai ilman jos siltä tuntuu.