LuihuisTyttö29.8.2018 14:36
1/1
Novelli: Jonnan tarina

Hei aloitan nyt mun ekan novellin. En tiedä onko tämä hyvä, mutta kommentoikaa alle jotain ideoita muihin novelleihin ja korjauksia tähän novelliin.
______________________________________________________________________________________________________________Jonna on 18 vuotias tyttö. Jonna asuu Helsingissä. Hän asuu aivan yksin sillä hänen äitinsä ei välitä Jonnasta lainkaan. Isästä Jonnalla ei ole tietoakaan. Jonna käy lukion viimeistä vuotta.
On talvi Jonna lähtee kouluun. On hyisen kylmää. Linja-auto on myöhässä. Jonnalla ei ole paljoakaan rahaa eikä edes kunnon toppatakkia. Linja-auto pysäkillä on joku poika hänellä näyttää olevan sopivan lämmin ja kunnon ulkovaatteet. Linja-auto tulee vihdoinkin Jonna menee istumaan ja laittaa nappikuulokkeet korviinsa. Koululla Jonna huomaa, että on unohtanut matematiikan kirjan kotiin. Hyvin alkoi tämäkin päivä: Jonna ajatteli. Koulupäivä meni hyvin, lukuun ottamatta unohtunutta matematiikan kirjaa. Ruokana oli jauhelihakeittoa. Jonnan pöydän toisessa päässä istu komea poika, mutta kuten voi jo arvata hänen tyttöystävänsä tuli. Tämän Jonna jo tunnistikin hän on Vanessa. Vanessa on ilkeä lellitty kakara. Poika oli nimeltään Matias. Se on se sama poika kuin siellä linja-autopysäkillä. Koulun loputtua Jonna käveli kotiin koska hänellä ei ollut varaa maksaa linja-auto matkaa. Jonna astuu asuntolan ovista sisään ja siellä istuu pöydässä Matias. Matias: Ai, hei. Asutko säkin täällä. Jonna: Ai, moi. Joo asun. Matias: Haluisiks sä tehä jotain ruokaa mun kaa? Jonna: No joo. Kai mä voin, mut ensin mä kyl teen läksyt. Jonna meni huoneeseensa ja lösähti sängylle.