Ameskuukkeli13.7.2017 9:48
1/34
Vanha musiikki on parempaa kuin uusi

ja mulla on sille tasan yks perustelu: jopa populaarimusa oli tosi vaihtelevaa ja isoimmat hitit oli keskenään tosi erilaisia ja niissä oli kaikissa joku oma ominainen juttunsa, mistä kyseisen biisin aina tunnisti. Nykyajan populaarimusa kuulostaa kaikki samalta - ja yrittää vaan matkia toinen toistansa.

Poikkeuksia toki löytyy ja iteki kuuntelen joitain tänki vuoden listahittejä, mut aijaijai miten rakastan aikasempien vuoskymmenien isoimpia hittejä. Niistä huomaa, että niitä on tehty rakkaudella, vaikka biisin aiheet oiski samanlaisia ku mitä ne on nykyään.

Hyviä esimerkkejä on esmeks Black Eyes Peasin "Hey Mama", Gwen Stefanin "Hollaback Girl", Kylie Minoguen "Can't Get You Out Of My head", P!nkin "Stupid Girls" ja Snoop Doggin ja Pharell Williamsin "Drop It Like It's Hot" (vaikka se onki periaatteessa rapmusaa, ni musta se menee kyllä popistaki ku se on semi tunnettu kipale). Ja vaikka nää ei oo kaikki samalta vuodelta (koska en jaksanu googletella biisejä ja vuosia, jolloin ne on tullu bikhoos laiska), niin jos meet kuuntelemaan vaikka vuoden 2005 listahittejä, ni huomaat kyllä tämän, mistä puhuin.

Sit taas esim. tän vuoden hiteistä esimerkkejä ois vaikkapa Zedd feat. Liam Payne "Get Low", Rita Oran "Your Song", Evelinan "Kylmii Väreitä", Dua Lipan "New Rules" ja Alman "Dye My Hair".

Ymmärrän, että eri vuosina on eri tyylisuuntauksia, mut musta vaan tuntuu et ennen osattiin sen saman tyylin sisällä tehä laadukkaasti ja omaperäsesti musaa, mut nykyään ei edes haluta nähdä sen vertaa vaivaa, koska kohdeyleisö on niin "easily amused".

Ajatuksia aiheesta?