Komero20.5.2017 21:22
1/3
Musiikin hyödyt - Miksei niistä puhuta?

Yön pikkutunteina ajattelen eniten, nytkin olen miettinyt paljon, ja halusin jakaa mietteeni tänne.

Tutkijat ovat viime aikoina perehtyneet musiikin kuuntelun ja harrastamisen vaikutuksiin ihmismielessä. Esimerkiksi klassisen musiikin kuuntelun on todettu vähentävän dementiariskiä, musiikin harrastamisen parantavan lapsen motorisia taitoja ja koulumenestystäkin, sekä musiikin kuuntelun ylipäätään vaikutyavan positiivisesti mieleen.
Miksei näistä hyödyistä puhuta? Joka mediasta saamme kuulla urheilun ilosanomaa, mutta musiikki jätetään kokonaan sivuun. Erityisesti musiikin opetuksen vähentäminen kouluissa mietityttää: opetuksen ollessa muutenkin puuduttavaa ja huonoa, musiikkituntien vielä vähentyessä ei suurimmalla osalla lapsista/nuorista ole mahdollisuutta edes tutustua musiikin maailmaan. Mielestäni musiikin opetukseen pitäisi päin vastoin panostaa esimerkiksi palkkaamalla päteviä opettajia ja lähestymällä musiikkia monesta eri näkökulmasta; pakolliset nokkahuilutunnit nyt tappavat viimeisenkin kiinnostuksen musiikin harrastamiseen.
Mutta, mitä mieltä olette? Pitäisikö musiikin hyödyistä puhua enemmän, ja pitäisikö ihmisiä innostaa tutustumaan musiikkiin jo koulussa? Onko koulujen musiikinopetuksella mitään väliä, vai voisiko viimeisetkin tunnit lopetttaa?

En nyt jaksa etsiä mitään tutkimuksia/artikkeleita väitteideni tueksi, halusin vain kuulla mitä muut ylipäätään ajattelevat.