väsyneempi20.10.2019 19:39
1/4
mitä teen, epäilen että kaverilla on syömishäiriö?

Tein tänne tilin vaan avautuakseni ja kysyäkseni neuvoa jostakin. Vaihdan nimen yksityisyyssyistä.

Oon jo vähän aikaa epäilly, että mun läheisellä kaverilla on syömishäiriö. Tää alko joskus puol vuotta sitte, ku tää kaveri, kutsutaan vaikka Pirkoksi, lopetti koulussa syömisen.

Tää Pirkko on aina ollu normaalipainonen, jopa hoikka, eikä oo ennen näyttäny mitään SH-merkkejä. Kuitenki se sillon puol vuotta sitte lopetti koulussa ruoan syömisen, tai sit se syö tosi vähän, esim. ruisleivän ilman voita tai vähän salaattia. Joskus pelkkä lasi vettä. Syynä tähän on aina ”pahaa ruokaa” tai ”en halua lihoa” tms.

Muutenki se saattaa normaaliin keskusteluun yhtäkkiä heittää jotain ”Olen herkkulakossa, että voin syödä sitten [joku tuleva tapahtuma]” tai ”En syönyt aamupalaa enkä eilen iltaruokaa, joten olen ollut syömättä [?]tuntia” tai muuta aika hälyttävän kuuloista.

Tai sitte se laittaa sc-tarinaan jotain ”miksi en ole hoikka vaikka en syö??” jne.

Oon huolissani siitä, ja uskon että muutki kaverit, jotka on kuullu noita juttuja on huomannu. Kuitenkaan kukaan meistä ei ole ikinä sanonu mitään, tai ottanu puheeksi sitä Pirkon kuullen, tai ilman sitä.

Oon kuitenki huolissani Pirkosta, ja varmasti muutkin, ja mietin että pitäiskö meidän puhua Pirkolle vai terveydenhoitajalle vai kenelle.

Toisaalta pelkään, että oon yliarvioinu tilanteen, ja että Pirkko oikeasti syö normaalisti tai että ei sillä oikeasti oo mitään ongelmia. Tai sitte jos me mennään sanomaan jollekki, nii se suuttuu meille.

Mitä te itse tekisitte tässä tilanteessa? Onko toi hälyttävää? Pitäskö puhua aikuiselle vai sille suoraan? Miten otan asian puheeksi?