Wiljo21.5.2020 19:34
1/21
Mitä ootte lukeneet viime aikoina?

Kuten otsikko kertoo, haluaisin kuulla mitä muut on lukeneet viime aikoina. Voisi ehkä saada jotain inspiraatiota itsellekkin, vaikka kirjaston uhkaavan korkea lainapinokin kotoa jo löytyy:D

Itse olen viime aikoina lukenut:

Elina Rouhiaisen väki-trilogian kaksi ensimmäistä osaa uudestaan ja viimeisen osan ensimmäistä kertaa. Siitä tuli heti uusi suosikki-sarja, kun luin ensimmäisen osan sen ilmestyttyä ja suosittelen kyllä kaikille! Vika osa oli silti vähän pettymys. En tiedä johtuiko kirjasta vai luinko sen vaan väärään aikaan, jotenkin vaan tykkäsin kahdesta ekasta enemmän. Ei se vika silti siis missään nimessä huono ollut, ei vaan ehkä vastannut ihan odotuksiani. Ehkä en vaan tykännyt kirja näkökulma-henkilöstä Daista yhtä paljon kuin edellisten kirjojen.

Harry Potter ja liekehtivä pikari, oon uudelleen lukemassa pottereita bibiddi bobbidi book -kirjagramin yhteisellä potter-maratoonilla. Oon jo pitkään halunnut lukea potterit uudelleen ja jotenkin vaan yllätyin taas kuinka hyviä nää on. Rakastan lukea uudelleen vanhoja lemppareita.

Tällä hetkellä kesken Caroline Kepnesin Sinä. Katsoin sarjan ekan kauden netflixistä kunnes tajusin sen perustuvan kirjaan ja lainasin sen. Kirja on kerrottu sinä-muodossa eli päähenkilö Joe kertoo tarinaa stalkkauksen kohteelleen Beckille. Mielenkiintoinen tapa ja tuo jotenkin paljon lähemmäs tän stalkkauksen ja sen ällöttävyyden. Pahinta on kun päähenkilö aidosti ajattelee olevansa hyvä tyyppi jne. Mikä tietenkin on tarkoituskin puistattaa. Aluksi en ihan tykännyt kirjasta ja se melkein jäikin kesken, nyt päätin antaa sille uuden tilaisuuden ja jatkoin lukemista.

Toinen kesken oleva kirja tällä hetkellä on tietokirja Näkymättömät naiset: näin tilastot paljastavat miten maailma on suunniteltu miehillle. Tosi mielenkiintoinen ja opettava kirja, jossa paljon nippelitietoa ja faktoja maailman mieskeskeisyydstä, joita ei koskaan ole tullut ajatelleeksikaan. Paikoittain kuitenkin raskasta luettavaa, sillä kirja on täynnä prosenttilukuja ja tilastotietoja, mutta sehän toki on kirjan pointtikin.

Tässä mun lukemiset, kertokaa muutkin ihmeessä omista lukemisista!