Pilkku0415.9.2020 21:06
1/2
Mistä sais edullisen prikan Kymco Super 9 ja muuta hjelppii?

Eli olen hieman suunnitellut että jos saisin ajaa näin hieman myöhässä tuon mopokortin, niin ostaisin käytettynä melko halvalla skootterin. Olen sen verran ehtinyt katselemaan (pääasiassa nettimotosta) neljää eri vempelettä joiden kaikkien hinnat on siinä 230-400 välillä. 500 en pysty maksamaan.

Se halvin (230 euroo) olis tuommoinen Kymco Super 9. Vuosimalli on samaa kuin itsekin (2004) ja mittarissa n. 33 120km ja on ketjuveto. Ilmoittaja sanoi että olisi ihan muuten kunnossa, mutta prikkaa ei olisi niin menee 65km/h. Haluaisin ihan että olisi ne rajotukset siinä 45-50km/h kohdilla kun se vakio on ihan yhtä hyvä vaihtoehto itselle. Virittäähän voi sitten myöhemmällä. Sijaitsee ihan ok matkan päässä, pääsisin ehkä jopa julkisilla tai vaikka sukulaisen kyydillä.

Eli mistäs sais tuohon malliin sopivaa prikkaa? Ymmärtääksenihän se on siellä variaattorissa sisällä? Voisikos sen prikan laittaa sinne ihan itse ettei tarvitsisi alkaa makselemaan yli 50 euroo. Mulla on aika tiukka budjetti kun kortti sekä menopeli pitäis saada siihen alle 600 euroo. Ja ei, en voi kysyä keneltään rahaa sillä vähävarainen perhe, mutta tarvitsisin jonkun ajettavan että pääsisi mahdollisesti harrastuksiin tai edes tekemään tallihommia sekä tietty kouluun ja muihin pakollisiin.
Jos ei prikkaa hommaiskaa, niin ei haittais, ajaisin silti niitä vakio nopeuksia.

Toinen vaihtoehto olis SYM Jet Basic Fiddle 2, joka olis vm.2013 ja mittarissa 16tkm. Se on ihan muuten ehjä, katteista vaan lähteny joku osa irti. Osa on ilmeisesti siinä kyytiläisen jalkatuen alta, mutta en aio kyyditä ketään niin ei haittaa käyttöä. Se maksais sen 400 euroo. Penkin alta löytyis myös se lokero juttu, mitä itse haluaisin. Sijainti on kyllä tosi kaukana eikä nyt omisteta autoo jolla hakee.

Kolmas olis Keeway Leone vm.2007 ja mittari 12tkm. Siihen ilmeisesti laitettu uusi akku (ja ehkä konekkin, hieman epäselvä kuvaus) ja tulis kypärä mukaan. Hintaa 400.

Sit viel olis Kymco Agility vm.2008, mittari 13 120km. Ilmoittaja kuvailee että bensaa ei ahmisi eikä kai mitään vikoja ole. "Ei paljoa ajettu" on myös laitettu. Sijainti on hieman liian kaukana, mutta hinta 300.


Halvin järkevä kortti maksaisi 342 euroo kaikkine kuluineen sisältäen ne kolme ajotuntia ja kaksi lisäteoriaa. Eli kokonais hintaa kortista ja skootterist tulis se 572-742 arviolta. Oon laskenu tuohon kortista kaikki kulut. Tietty tuohon 572 hintaan pitäis lisätä se prikan hinta. Verot ja vakuutuksen on sitten ihan oma asiansa. Mahdollisesti pystyisin pyytämään jos vanhemmat voisivat hoitaa nuo kortista ulkopuolelle (Trafi, Ajovarma) tulevat maksut niin voisit yrittää nipistellä rahaa vero tai vakuutus maksuihin. Pystyisin ne Trafin ja Ajovarman kulut maksamaan heille takaisinkin noin kolmessa kuukaudella.
Mulla ei oo nytten ollu mitään rahantuloo. Jos saisin ens vuonna kesätöitä, niin siitä tulis ja jos pystyisin tekemään jotain pikku hommii esim. koiran lenkitystä.
En myöskään pistäis pahaks jos jostain löytyis nastarenkaita noihin niin vois ajaa talvellakin.
Ja kypärät hankin sitten vaikka uutena, en aio ajaa ilman missään tapauksessa.

Mut kiitos jos joku osais auttaa! Pahoittelut pituudesta, en aio tehdä tähän vielä TL;DR.