KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Shaking up Tech
ShakingUpTech_Noora8.10.2019 18:13
1/22
Missä ammatissa voi parhaiten pelastaa maailman?

Otsikossa mun kysymys jo tulikin, eli missä ammatissa voi teidän mielestä parhaiten pelastaa maailman?

Itse päädyin opiskelemaan informaatioverkostoja Aalto-yliopistoon, koska ihmislähtöinen näkökulma teknologiaan kiinnosti. Opintojen aikana oon kuitenkin herännyt entistä enemmän siihen, miten paljon digitaalisia järjestelmiä löytyy kaikkialta nykyään, ja miten paljon ne todellisuudessa vaikuttaa meidän elämään. Pelkillä tietokoneohjelmilla ei toki maailmaa pelasteta, mutta monet tietojärjestelmät kuitenkin mahdollistaa muiden ihmisten merkityksellistä työtä - miettikää, miten paljon vaikka lääkärikin käyttää päivän aikana tietokonetta potilaiden tietojen kirjaamiseen! Eli ei musta oo mitenkään yhdentekevää, millaisia ne järjestelmät on, jos niitä parantamalla voidaan esim. vapauttaa lääkäriltä lisäaikaa ihmisten hoitamiseen.

Uskon, et tulevaisuudessa teknologian ja tekniikan rooli tulee kasvamaan entisestään. Esimerkiksi ilmastonmuutos on sellainen haaste, johon vaaditaan nimenomaan teknologisia ratkaisuja, joilla voidaan mm. vähentää päästöjä. Olis opintojen jälkeen siistiä päästä työskentelemään johonkin yritykseen, joka tekee merkityksellistä duunia tällaisen ison yhteiskunnallisen haasteen eteen. Tähän liittyy toki myös paljon sellaista tekniikkaa, joka ei oo mun omaa erityisosaamista, mutta uskon että digitaalisilla ratkaisuilla tulee olemaan merkittävä rooli myös ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Yksin kukaan tuskin voi maailman isoja ongelmia ratkaista. Oiskin huippua kuulla teidän ajatuksia siitä, missä eri ammateissa te uskotte että voi viedä maailmaa parempaan suuntaan!