awwkwardness6.11.2018 12:09
1/6
Mille alalle opiskelemaan jos on aika hukassa eikä tiedä mitä haluaa?

Tykkään olla ihmisten seurassa ja saan siitä energiaa, mutta en tiedä olisiko minusta kuitenkaan minnekkään sosiaalialalle koska on omia ongelmia ja oon ihan pihalla omastakin elämästäni..
Vaikka kyllä sosionomi kiinnostaisikin, toisaalta taas se ei ehkä tällä hetkellä tähän elämäntilanteeseeni sopisi, näillä vajaavaisuuksilla joita minulla on. Koska olen jumalattoman epävarma itsestäni uusissa tilanteissa. Esimerkiksi jos kertoisin lähisukulaisilleni nyt että aion hakee sosionomiksi, he varmaan miettisivät että mitä toi oikein höpisee, koska on niin arka eikä osaa keskustella edes normaalisti... Toisaalta kun kerroin kerran melko tuntemattomalle ihmiselle pienestä haaveestani, hän kannusti siihen ja sanoi että on huomanut että minussa olisi siihen sopivia piirteitä..

Minulla on siis mt-ongelmia, jotka aiheuttavat tämmöstä epävarmuutta ja suurta arkuutta keskustelutilanteissa (etenkin uusissa sellaisissa, mutta vain tietyissä eikä läheskään kaikissa) ja tekemisessäni.. Toisaalta se voi olla myös ihan itseänikin, koska en osaa edes erottaa sitä. Olen kuitenkin ollut vuosia jo ihan vakaa, ja minulla on vuosia ollut lääkityskin. Oon tällä hetkellä kuntouttavassa työtoiminnassa.

Toinen ala mitä oon hieman pohtinut on joku tietoteknillinen ala (esim yksi mitä pohdin on tietojenkäsittelyn tradenomi). Oon suorittanut aikoinaan ammattikoulussa it-tutkinnon mutta koin silloin ettei se ollut oma alani. Jälkikäteen ajateltuna en tiedä enää..
Toisaalta vietän aikaani päivittäin hyvin paljon koneen ääressä, mutta tietokone on aina ollut minulle pelkkä väline, eli pelkkä tietokone ja sen rakentaminen tai osat ei kiinnosta yhtään. Ainut mikä siinä on tärkeää on se että sen tulisi olla hyvä ja tehokas, jotta sen käyttö olisi vaivattomampaa.
Välineenä tarkoitan että tietokoneen kautta pystyn tekemään juttuja, sosialisoimaan ja somettamaan, katsomaan sarjoja, lukemaan keskustelupalstoja ja tutkiskelemaan itseäni kaiken lukemani informaation perusteella.
Lisäksi en ole hyvä ongelmanratkaisija alkuunkaan tai kovinkaan tarkka.

Toisaalta tuntuu että kumpikaan noista aloista ei ois yhtään sopiva itselleni ja seuraavalla hetkellä tuntuu taas että olisi.. Sekään ei auta asiaa että kumpaakaan koulutusta ei ole paikkakunnalla jolla asun atm.

Toivottavasti tästä sekavasta tekstistä saa nyt jotain edes kiinni... :'D Kaipaisin vain uusia mielipiteitä ja näkökulmia tähän toivottomaan asiaan, pls! D: