kindalost25.3.2020 10:28
1/5
Mihin näistä aloista mun kannattaisi hakea?

Moikka! Elikkäs mulla olis sellanen ogelma, että yhteishaku loppuu alle viikon kuluttua, enkä oikein tiedä, minne hakisin. Siksi päätin kysyä teiltä, koska teillä on aina niin loistavia ideoita. Olen siis rajannut tähän vaihtoehtoja, joista pitäisi valita. Jos teille tulee muita ideoita mieleen, niin niitäkin ois mukava kuulla. Kiitos jo etukäteen, jos autat!

1. Psykologia

Psyka on aina kiinnostanut mua todella paljon. Oon muutenkin todella kiinnostunut ihmisistä. Kirjoitin psykasta myös L, että jotain tietoa löytyy. Ongelmana on kuitenkin se, että matikka ei suju. Tällä hetkellä lyhyen matikan kirjotuksista olis tulossa B-C. Tdennököisyys- ja tilastomatikka ei kuitenkaan ole se mun heikoin alue, ja olisin valmis tekemään töitä. Toinen ongelma on se, etten tiedä, voisiko musta ikinä tulla psykologia. Kärsin itse erinäisistä mielenterveysongelmista, jotka eivät kuitenkaan ole mistään vakavimmista päästä ja saan niihin apua. Noin vuosi sitten "sairastuin" (en keksinyt parempaa sanaa) myös tinnitukseen, joka entisestään lisää pelkoa siitä, miten edes pärjäisin yliopistossa, kun keskittyminen on jonkin verran huonontunut.

2. Englanti

Oon hyvä englannissa, kirjotuksista tulossa E (jäi parin pisteen päähän L:stä) Ongelma on vain siinä, että jos lähtisin opiskelemaan englantia, haluaisin opettajaksi. En oikein tiedä, mitä muuta englannilla oikein kannattaisi tehdä. Mutta pienet lapset ovat kovaäänisiä, mikä ei tinnituksen kannalta ole kyllä hyvä asia. Täytynee varmaan mainita, että tinnitukseni liittyy todennäköisesti leukaongelmiini, eikä sinänsä ääniin. Varmaa syytä ei kuitenkaan tiedetä. Uskon kuitenkin, että pelkäisin koko ajan, että se pahenisi.

3. Sosiaalityö

Mulla on itse paljon kokemusta sosiaalityöntekijöistä. Oon asunut sijaisperheessä vanhempieni ongelmien takia. Kaikki kokemukset eivät todellakaan ole positiivisia, ja haluaisin sinänsä päästä vaikuttamaan siihen, että muilla asiat sujuisivat paremmin. Haluaisin myös auttaa ihmisiä hankalassa elämäntilanteessa. Sosiaalityö ei kuitenkaan ole se mun "unelma-ala", mutta näen sen silti hyvänä vaihtoehtona kaiken huomioon ottaen.

4. Yhteiskuntatieteet

Oon tosi kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, ja halu vaikutaa asioihin ois suuri. Toisaalta työllistyminen tällä alalla ei ole parhaimmasta päästä. Jos tätä alaa lähtisin opiskelemaan, haluaisin todennäköisesti kansanedustajaksi tai suurlähetystöön. Toisaalta voisin vain liittyä puolueeseen ja sitä kautta vaikuttaa asioihin.