Aurorv22.9.2020 16:01
1/3
Lääkärintarkastus

Moikka!
Katselin just omakannasta tietojani, ja siellä luki 8. luokan rutiini terveystarkastuksessa (lääkäri suoritti), ensin perusasiaa ihottumastani, mutta tämä yllätty, siellä lukee jotakuinkin näin ”Iho on siisti, ekseema ei vaivaa nyt, mutta viiltelyarpia on kyynäralueilla” Onko tämä tarpeellista?
Sanoin hänelle että käyn ammattiapua saamassa, kerroin paikan nimen, sekä sen että ovat _vanhoja arpia_ ja voin nyt oikein hyvin ja asiasta voi äitini kanssa hän vielä keskustella.
Tarkastuksessa hän näytti sellaiselta järkyttyneeltä kun otin paidan pois tutkimusta varten, kun näki arvet ja veti kynnellä arpien poikki !!! ja kysyi kuinka vanhoja ovat, alle 6kk vai yli 6kk. Kynnellä veto sattui ja sain paniikkikohtauksen ja lähdin loputtua pois itkien. Mainittakoon että puhuin hänelle kauan ja rauhassa kuinka nyt voin niin hyvin, koulussa kuin sen ulkopuolella ja että äiti on tietoinen ja hänen kanssaan voi lääkäri puhua. Onko tämä tarpeellista? Mitä teen asialle? Huoltajani on hyvin huolissaan ja ärtynyt tästä lääkäristä ja haluaa tehdä asialle jotain, niin myös miekin.
Lääkäri oli muidenkin mielestä ihmeellinen ja huolestuttava, etenkin mielenterveys asioista puhuttaessa, kysyin oppilailta tätä.
Apuja?