Huirula10.1.2019 14:03
1/20
Laadukkaat vaatteet

Tein tuossa loppuvuodesta päätöksen, etten enää osta jotain tyyliin h&m huppareita, jotka maksavat n. 10e. Maailma, mukaanlukien mun vaatekaappi on täynnä vaatteita joiden käyttöikä on naurettavan lyhyt. Ja mitä luultavimmin näiden vaatteiden tekijöiden päiväpalkka on n. parin euron luokkaa. En myöskään ihan oikeasti tarvitse paljoa vaatteita.

Haluisin siis vaatteita ostaessa ostaa laadukasta ja tarpeeseen, en paljoa paskaa. Rahaa ei ole kuin roskaa, joten täytyy siisi todellakin tinkiä vaatteiden määrästä, mutta se ei haittaa. En silti todellakaan aio alkaa käyttämään jotain adidasta tai guessia, koska en halua maksaa merkistä, vaan puhtaasti laadusta. Enkä edes usko, että kumpikaan noista on sen laadukkaampaa, ekologisempaa tai eettisempää.


Sillä mä nyt kysynkin, että mistä sais oikeesti laadukkaita vaatteita?

En oikeastaan itsekään usko, että alan ostaa mitään kalliita alusvaatteita vaikka, mutta haluaisin oppia irti kertakäyttömuodin kuluttamisesta. Luultavasti edelleen aina joskus ostan jotain vaikka juuri H&Mltä, mutta tavoitteena tosiaan on vähentää sitä. Ja sitten kirppareilla varmaan jatkossakin pyörin paljon, koska se nyt vaan on about kaikki hyvä samassa paketissa, koska halpaa, ekologista, yleensä joukosta erottuvia vaatteita ja tulee hyvä mieli, kun voi ostaa jotain oikeasti hyvällä omallatunnolla. Vaikka en mäkään mitään kirpparihamstraamista suosi, koska kulutustahan sekin.


Tosiaan joo kaipaisin vinkkejä laadukkaista vaatteista, ja yleisesti olisi kiva jos jakaisitte ajatuksia <3.