Barefootbandit29.11.2019 20:00
1/10
Kysymyksiä ja vastauksia uskonnosta ja uskonasioista

Kun tuossa yhdessä ketjussa puhuttiin niin paljon muusta kuin aloittajan kysymyksestä, keksin tehdä uuden ketjun näille. Kuka tahansa saa esittää lisää kysymyksiä ja samaan kysymykseen saa tulla useampia vastauksia eli saa halutessaan vastata sellaiseen kysymykseen/väitteeseen, johon on jo vastattu.

"Jos Jeesus on jumalan ja marian lapsi nii miten se on niinku käytännössä tapahtunu :D"

Kysyin koulussa uskonnonopettajalta, oliko Neitsyt-Maria neitsyt ja hän vastasi, että "se oli ihme" - niinhän uskonnoissa uskotaan erilaisiin ihmeisiin.
Muslimithan uskovat myös Jeesukseen Allahin profeettana, joka syntyi neitsyt-Mariasta - joskaan emme katso Jumalalla olevan lapsia. Allah on kaikkivaltias kaikkivoipa, joten Hän voi hyvinkin laittaa sikiön neitsyt-Marian kohtuun.

"uskonto on selitys asioille jota ei osata selittää ja nyt niitä on alettu osaamaan selittää eli uskontoa ei tarvita"

Minulle uskonto on tapa elää Jumalan tahdon mukaista, hyvää elämää, laittaa Jumalan tahto oman itsekeskeisen tahtoni edelle, nöyrtyä sen sijaan, että ajattelisin olevani aina oikeassa, valita oikein silloinkin kun se on vaikeaa, puhua totta, kun olisi helpompaa valehdella, lykätä mielihalujani, hillitä suuttumustani silloin kun se on kaikkein vaikeinta. Uskonnon tarkoitus ei siis minulle ole tarjota selityksiä mihinkään - sen sijaan se tarjoaa upeita esimerkkejä - Muhammad, Jeesus - siitä, miten antaa anteeksi ihmisille eivät antaisi sinulle, miten olla onnellinen, vaikka nälkää kärsivänäkin, kunhan vain on Jumala.