univelkoja18.1.2019 13:25
1/2
Kumpi kannattaa laittaa ekaksi yhteishaussa? (valtiotieteellinen)

Yhteishakuun on enää pari kuukautta ja pohdin kahden tutkinto-ohjelman välillä. Nää kiinnostaa mua oikeastaan yhtä paljon, eikä mulle ole juurikaan väliä kumpaan tutkinto-ohjelmaan pääsen. Tärkeintä olisi vain päästä sisään, koska en millään haluaisi kolmatta välivuotta.

Kumpi teidän mielestä kannattaisi laittaa ensimmäiseksi yhteishaussa: politiikka ja viestintä vai sosiaalitieteet? Kyseessä siis Helsingin yliopisto.


http://www.eximia.fi/valmennuskurssi/valtiotieteet/valintakoetietoja/
Eximian sivujen mukaan vuonna 2018 politiikkaan ja viestintään oli 1305 hakijaa, joista kokeeseen osallistui 569. Tutkinto-ohjelmaan otetaan enintään 67 uutta opiskelijaa vuosittain.

Vuonna 2018 sosiaalitieteisiin pyrki 1571 hakijaa, joista 833 osallistui kokeeseen. Sisään otetaan noin 84 uutta opiskelijaa vuosittain.

Sosiaalitieteisiin on siis hieman enemmän hakijoita ja täten enemmän kilpailua, mutta sisään pääsee melkein 20 oppilasta enemmän kuin politiikkaan ja viestintään. Että kumpaankohan olisi paremmat mahdollisuudet päästä sisään: siihen, johon on vähemmän hakijoita vai siihen, johon otetaan enemmän uusia opiskelijoita?