Seiska17.11.2019 17:02
1/27
Kiusattu (novelli)

Kiusattu

Aino heräsi kovaan kolinaan. "Äiti?"Aino huhuili kävellessään alas portaita. Keittiössä häntä odotti näky, mikä oli Ainolle liiankin tuttu. Keittiön pöytä oli täynnä kaatuneita astioita, aamupalatarpeita ja sirpaleita. Sirpaleita, mehua ja ties mitä muuta lojui pitkin poikin lattialla. Aino katsoi ulos ikkunasta. Pimeys ja vilkaisu kelloon paljasti, että oli aamuyö. Aino ryhtyi siivoamaan ja kävi olohuoneessa, jossa sammunut täti makasi sohvalla. "Öitä". Aino kuiskasi, vaikka tiesi, ettei saisi vastausta. Parin tunnin päästä Aino heräsi herätyskellon ääneen. Hetkeen Aino ei noussut. Häntä ei huvittanut mennä kouluun. Käytävästä kuului askelia, joten Aino teeskenteli nukkuvaa. Ovi paiskattiin auki ja kimeä mutta voimakas ääni huusi "ylös senkin saa*anan kakara!" Aino ponkaisi ylös. Täti näytti todella vihaiselta, eikä Aino edes yrittäny livahtaa hänen ohitseen. "Mitä sie hel*etin pentu oikein kuvittelet? Alaikäinen juomassa viinaa! Saa*ana mie tiesin, että se kätkö on ihan liian helppo, mutta etkö sie vit*u ymmärrä, että ne on minun pulloja?!" Aino kuunteli saarnaa hievahtamatta, eikä sanonut mitään vaikka tajusikin, että täti itse oli pullonsa juonut. "Mene nyt helv*etti syömään siitä, vai haluatko sie myöhästyä?!" Aino käveli jäykkänä portaat alas myöntämättä sitä tosiasiaa, että olisi mieluusti myöhästynyt.

Aino käveli täynnä olevaa käytävää pitkin vaitonaisena yrittäen kaikin keinoin välttää huomiota. Vaikka eihän siitä mitään tullut, kun joka ikinen karttoi häntä kuin ruttoa. Mikä tarkoitti sitä, että hänen kävellessään ohi oppilaat vetäytyivät kauemmas. Ja tottakai käytävän päässä Melissa (joka Ainoa eniten kiusasi) huomasi Ainon. Melissa kumartui sanomaan jotain kahdelle tytölle ja lähti sitten kohti Ainoa. Aino huomasi vessan ja kiiruhti sitä kohti. Aino ehti tarttua ovenkahvaan ennenkuin hänet sysättiin kauemmas.

Tuuppija oli Jon, Melissan poikaystävä ja koulun vahvin (ainakin Melissan mielestä joka uskotteli muutkin uskomaan siihen)
Aino horjahti, mutta säilytti tasapainonsa. Melissa käveli hänen eteensä korot kopisten ja viimeisen päälle meikattuna. Hän tarttui lempeästi Ainon leuasta. "Mikä hätänä muru? Näytät kovin... pelokkaalta." Aino laski katseensa ja puhui yhteen purtujen hampaiden välistä. "Minä en pelkää sinua. " käytävällä oli hiljaista. Kaikki katsoivat Ainoa ja Melissaa.
"Etkö? No mikset sitten katso silmiin kun puhut mulle!?" Melissa riuhtaisi Ainoa niin että tämän katse osui Melissaan. "Saa*anan huora puhu mulle!" Aino nipisti huulensa tiukaksi viivaksi. "Aha." Melissan hymy ei hyytynyt. Hän tyrkkäsi Ainon kaappeja vasten. Melissan uskolliset kätyrit alkoivat räkättää vaikka tilanteessa ei sinänsä ollut mitään hauskaa. Aino istua kyhjötti kaappeja vasten pidellen päätään. Kello soi ja nauru loppui. Oppilaat valuivat tunneille. Kaikki paitsi Aino.

Kertokaa vain mielipiteitä :) saa kannustaa ja lytätä kumoon :D:Saa kysellä selvennystä jos ei joitan kohtia tajunnut :)

en juuri välitä oikeinkirjoituksesta tässä novellissa koska kirjoittelen vain huvikseni
:D: