rak_sumi21.8.2018 17:56
1/141
Kirjoituspiiri Mustepisara - yhteinen keskustelu #5

UUSI YHTEINEN KESKUSTELU PIIRIÄ VARTEN <3

Jäsenlista 21.8.2018, 15 jäsentä

rak_sumi
kiinankarviainen
haavanlehti
sisulisko
CHIHIIRO
vain_ava
_sade_
Piparkakku
matkallasunluo
Japani_fani
thewriter
Tarinakisu
farkkutakki
minttusuklaista
Tammisusi


Piirin tärkeimmät infot kokoava sivusto löytyy osoitteesta:
https://sites.google.com/view/kirjoituspiirimustepisara/etusivu

Täältä uudesta demilästä löydät aina kuukauden kirjoitusaiheet, ohjeistusta ja muita juttuja! Kannattaa tallentaa vaikka omaan kirjanmerkkipalkkiin niin löydät aina nopeasti!

KIRJOITUSPIIRIN TOIMINTAOHJEET

- Jokainen piirin jäsen pyrkii kirjoittamaan vähintään yhden tekstin joka kuukausi annetun aiheen mukaan. Myös vanhoja aiheita voi halutessaan hyödyntää.

-Aiheet annetaan jäsenlistan mukaisessa järjestyksessä vuorotellen aina viimeistään kuukauden ensimmäinen päivä. Ollaan jokainen tarkkana, milloin on oma vuoro, niin aiheet tulevat muille piiriläisille ajallaan. Oman kuukauden näkee jäsenlistasta. Huomaathan, että kuukausi voi vaihtua omalla kohdallasi, jos joku jää piiristä pois.

- Joka kuukausi annetaan kaksi aihetta, jotka tulevat kahdelta eri jäseniltä. Tarvittaessa moderaattorit antavat aiheenehdotusvuoron kolmelle jäsenelle. Aiheet voivat olla otsikoita, kuvia, videoita, musiikkia, tekstiä… Ihan mitä vain! Tehtävänannossa saatetaan mainita jokin tekstilaji (esim. runo, novelli) jolloin sitä noudatetaan. Jos mainintaa tekstilajista ei ole, on päätös kirjoittajan.

- Vara-aiheista valitaan ensimmäinen silloin, kun vuorossa ollut piirin jäsen ei ole aihetta antanut viimeistään kuun ensimmäisen päivän aikana. Vuoro skippaantuu siltä, jolla oli aiheenehdotusvuoro.

- Jos et halua antaa aihetta, voit perua oman vuorosi ilmoittamalla siitä yhteiseen keskusteluun. Ilmoitathan tästä kuitenkin tarpeeksi ajoissa!

- Kirjoituspiiriin liittymällä sitoudut myös kommentoimaan muiden tekstejä. Eli jokainen pyrkii kommentoimaan aktiivisesti kaikkien tekstejä, ei pelkästään kirjoittamaan ja julkaisemaan omiaan. Tässä aktiivisuus palkitaan: sille, joka usein kommentoi huolellisesti toisten tekstejä, sataa myös kommentteja omaan tekstiin. Kommenttien antamiseen on koottu kattava vinkkilista yhdessä piiriläisten kanssa ja se löytyy tältä sivulta.

- Kaikki omat tekstit julkaistaan yhteen keskusteluun, johon muut jättävät kommenttinsa teksteistäsi. Otsikoi keskustelusi: "Kirjoituspiiri Mustepisara - *omanimerkkisi". Tarkistathan myös että keskustelusi menee Viihde-alueelle, ja valitset aihesanaksi "novellit". Ennen ensimmäistä tekstiäsi kirjoita itsestäsi esittely, joka kertoo muille millainen kirjoittaja olet ja mitä muuta elämääsi kuuluu. Esittelyssään saa kertoa juuri niin paljon tai vähän kuin tahtoo. Tämän jälkeen linkkaa oma keskustelusi yhteiseen keskusteluun, josta modet poimivat sen listaan kaikkien nähtäville.

- Muistathan ilmoittaa jos joudut jostakin syystä jättäytymään piiristä tauolle useammaksi kuukaudeksi tai poistumaan kokonaan. Tauon pituus on 2 kirjoittamiskuukautta, joka lasketaan seuraavasta täydestä kuukaudesta. Piiristä poistetaan automaattisesti, jos et ole aktiivinen 3 kuukauteen, tai luonut omaa keskusteluasi ensimmäisen kirjoituspiireilykuukautesi aikana. Huomaathan, että aktiivisuudeksi lasketaan sekä tekstien julkaiseminen, kommentointi että yhteisessä keskustelussa jutustelu.

- Aina saa kysyä epäselvyyksistä ja antaa palautetta piirin toiminnasta, niin hyviä kuin huonojakin juttuja! Piiriä tehdään ja kehitetään yhdessä koko ajan toimivammaksi. Muistetaan kaikki myös, että aktiivisuus palkitaan! :)

TIIVISTETYSTI: Julkaise kerran kuukaudessa annetusta aiheesta teksti ja kommentoi muiden julkaisemia tekstejä. Aiheenehdotusvuoro menee jäsenlistan mukaan. Jos jäät tauolle tai poistut piiristä, ilmoitathan siitä yhteiseen keskusteluun.

Mukavia piireilyhetkiä kaikille! <3