tilleri22.8.2018 11:33
1/5
Kierukkakriisi

Te, joille kierukka ei sovi, kuinka kauan jaksoitte sitä pitää? Mulle laitettiin Kyleena-hormonikierukka heinäkuun alussa, ja laitosta asti on ollu muutaman kerran viikossa aika koviakin mahakipuja ja tiputteluvuotoa. Kävin elokuun alussa varmistamassa, että se on oikein paikoillaan, ja gyne sanoi, että joillain nyt vaan on kipuja. Sain Miranaxia kipuihin, kun Burana ei oo auttanut, mut ei tunnu sekään auttavan. Lisäks gyne oli sitä mieltä, että ainakaan vielä ei haluais ottaa kierukkaa pois, koska sehän on niin hyvä ja kätevä ehkäisykeino ja liirum laarum mitä lie.

Ekat kierukkamenkat oli aika tavalliset, mut nyt näihin toisiin meinaa mennä hermot. Varmaan vähän niukemmat kuin ennen, mut vaikee sanoo, koska käytin ennen kuukuppia ja nyt sidettä. Ennen kierukkaa kuppi täyttyi alle parissa tunnissa, ja nyt vaihdan sidettä parin - kolmen tunnin välein. Ja kivut! Nyt menkkojen aikaan maha on koko ajan kipeä. Lisäks menkat on yleensä kestäny seittemän päivää, joista pari vikaa tosi niukkoja. Nyt on kahdeksas päivä ja vuoto on ihan yhtä runsasta ku ekoinakin päivinä.

Kuinkahan kauan tätä pitäs jaksaa? Tuntuu lähinnä huijatulta, koska gyne niin varmasti lupasi, et mulla jää menkat kokonaan pois koska kierto on niin pitkä (tosin myös hyvin epäsäännöllinen). Ja kierukanhan pitäis nimenomaan viedä kivut pois, ei tehdä kuukautiskipuja lisää. Mulla kun on aiemmin ollut ihan kivuttomat menkat.