infrapunatulkku11.7.2017 16:51
1/6
Voiko mulla olla joku sydänvika tmv?

Mulla on siis jo vuosia ollut välillä outoja tuntemuksia rinnassa, eli lisälyöntejä, jotain outoa värinääkin harvoin, mutta ei suoranaista kipua. Syke nousee melko helposti aika korkeaksi (n. 160 kun hölkkäilin melko kevyesti kuntosalilla ja mittasin sykkeen samalla), mutta kuntoni on silti melko hyvä. Olen käsittänyt, että ilman kipua ilmenevät lisälyönnit ovat ihan normaaleja, joten en ole kamalasti tähän reagoinut.

Minulla on jo melko monta vuotta ollut hyvin voimakasta yöhikoilua, mutta on vaikea sanoa, johtuuko se oikeasti vain liian kuumasta sisälämpötilasta vai jostain muista ongelmista. Toisinaan on kyllä ollut ihan selvää, ettei se voi johtua oikeasta lämmöstä, toisinaan taas ei. Voimakasta yöhikoilua on noin 1-6 kertaa kuukaudessa, hyvin vaihtelevasti siis.

Nyt tänään iski aivan todella outo olo. Väsyttää valtavasti ja tuntuu kuumeiselta, mutta kun mittasin kainalosta, mulla onkin vain 36,6 astetta, mutta hikoilen silti kuin saunassa olisi. Asunnossani on kyllä hieman liian kuuma, mutta en tiedä onko täällä nyt niin kuuma.

Sydäntä on kyllä kuunneltu viimeksi kuukausi sitten lääkärikäynnin yhteydessä kun menin sinne muista syistä, mutta mitään epätavallista ei kai kuulunut, kun lääkäri ei sanonut mitään. Kuuleeko lääkäri ihan perus stetoskoopilla sydänongelmat vai pitäisikö mun käydä siellä uudestaan?

Tuntuu jotenkin hölmöltä ajatella, että sinänsä ihan perusterveellä, nuorella naisella voisi olla joku sydänvika, varsinkaan kun tietääkseni mitään suvullista rasitetta ei ole, mutta jotenkin tämä ajatus on alkanut kummitella mielessä. Mielipiteitä?