virvelipenis19.10.2016 18:30
1/3
Viisaudenhampaiden rötgenkuvaus

Multa otettiin about kuukaus sitten röntgenkuvat viisaudenhampaista (otettiin noi röngenit sen takia jotta selviäis että onko tarvetta poistaa viisaudenhampaat vai voiko ne jättää) ja tänään olin hammaslääkärissä poistamassa hammaskiveä ja sain samalla lapun jossa luki ton röngenin tulokset. En tajuu tosta kuitenkaan _mitään_. Siinä lukee mm. "Paikkaamaton hampaisto, josta puuttuu d28." , "Marginaalinen ja apikaalinen paradontium." , "dd38,48 osittain puhjenneet vertikaalisti, kaksijuurisia, kuvautuvat mandibulaarikanavan rajalle. Follikkelitila dd38,48 distaalisesti hieman laajempi."

Mitä vittua :DDDD Kysymys kuuluukin että pitääkö mun nyt tosta tekstistä ite päätellä että kuuluuko mun viisaudenhampaat poistaa (multa on siis yks hammas jo revitty ja kaks on puhjennut ja sit on yks puhkeamaton), vai soittaako hammaslääkäri mulle ja kertoo että jätetäänkö hampaat vai revitäänkö, vai mitenköhän tää asia nyt etenee??

Sain tänään uuden ajan hammaskivenpoistoon muutaman kuukauden päähän (sitä oli niin helvetisti et täytyy poistaa taas kolmen kuukauden päästä :DDD) mutta noista viisaudenhampaista ei ollut mitään puhetta, enkä tajunnut itekään oikeen kysyä asiasta hammaslääkäriltä.

Asia ois varmaan helppo selvittää soittamalla mut noissa on aina niin helvetilliset soittojonot et aattelin kysyä mieluummin täältä jos joku sattuis tietämään :-D