Cherybell24.5.2017 6:12
1/9
Vatsakivut, menkattomuus, pillerit ja vuoto

Okei, tässä on mulla meneillään vähän mielenkiintonen tilanne.

Oon syönyt kohta vuoden Cerazette -minipillereitä. Menkkoja mulla ei ole ollut 327:ään päivään. Nyt sunnuntaina mulla oli koko päivän kestävä ylävatsakipu, joka tuli aaltoina. Se oli ajoittain niin hirveetä, että makasin vaan sängyssä ja itkin, vaikka kipulääkitys oli päällä. Mulla on ollut samankaltaista kipua joskus kun oon juonut alkoholia, muttei KOSKAAN muuten. Lisäksi mua oksetti, ja tuntu siltä kuin oisin joka päästä ihan tukossa.

Soitin tolloin äidille, ja kysäsin että mistäköhän vois olla kyse, ja milloin kannattaa mennä lääkärille. Äiti sano, että kivut kuulostaa sappikiviltä, mutta että oon niin nuori että se ois tosi harvinaista. Päädyttiin sitten siihen tulokseen, että jos kivut jatkuu seuraavana päivänä, varaan ajan lääkärille.

Noh, kivut ei vaivannu koko yön aikana, eivätkä tulleet takaisin, joten annoin asian olla. Koko seuraavan päivän olo oli silti jotenkin turvonnut ja pöhöttynyt. En ajatellut sitä liiemmin, join vaan erityisen paljon vettä, ja otin rauhallisesti.

Nyt eilen mulla alko taas vatsakivut, mutta tällä kertaa alavatsassa. Nääkin kivut kesti koko päivän, mutta olivat huomattavasti pienempiä kuin noi ylävatsakivut, ja pystyin elämään ihan normaalisti niiden kanssa. En ottanut ees kipulääkettä. Tunnistin ne selkeesti menkkakivuiksi, mutta koska mulla on jo niin pitkään ollut paussi menkoissa, niin en oikeen tiennyt mitä ajatella. Kun mulla on aikaisemminkin ollut menkahtavia kipuja, vaikkei kuukautisia ole kuulunut.

Illalla kuitenkin kävin vessassa, ja huomasin, että vessapaperissa oli verta. Se ei ollut millään tavalla kuukautisvuodon näköistä, ja sitä oli tosi vähän. Niinkun pisara verta ja kirkasta limaa. Ajattelin sitten varautua, ja laitoin tamponin yöksi, vaikka aina ennen mun kuukautiset ovat alkaneet samantien kun kipu alkaa, ja ne tulevat ryöppyämällä.

Nyt aamulla kävin vessassa, ja tilanne on edelleen sama. Pisara verta ja läpinäkyvää limaa, ei todellakaan menkkamaista vuotoa. Kipuja ei enää ole, lukuunottamatta ajottaisia vihlasuja liian nopeissa liikkeissä.

Onko muilla ollut samankaltasia kokemuksia? En osaa nyt subjektiiviisuden takia sanoa, mikä voisi olla syynä, vai onko mitään syytä ollenkaan. Ajattelin ostaa raskaustestin, jos vaikka olisi kiinnittymisvuotoa (vaikka pillereitä syönkin), kuulostaako liian kaukaa haetulta?