Hemulinhelma8.3.2018 22:48
1/4
Tulehtunut Bartholinin rauhanen + tummat läiskät

Tässä kuvailu, onko jollakin ollut samantapaisia oireita?
Noniin eli kyseinen rauhanen turvoksissa ja siinä sitten sisemmissä häpyhuulissa on sellaisia tummia, tummanpunaisia, hieman kohollaan olevia läiskiä. Nää läiskät muistuttaa vähän sellaista mikä tulee, kun on puraissut suun sisäseinämään. Arvioisin isoimpien läiskien olevan ehkä noin puolen sentin kokoisia.
Koko systeemi tuli luultavasti aika lailla samassa paketissa. Tunsin jotain jo eilen, mutta ajattelin sen olevan vain kuivuutta enkä edes katsonut näkyykö siellä jotain epätavallista. Kuitenkin tänä aamuna se kiinnitti enemmän mun huomion (rauhanen ehkä turvonnut isommaksi) ja ekaa kertaa katsoin mitä on oikein meneillään. Voihan olla, että rauhasen turvotuksen lisäännyttyä sen kylkeen nousi kuvailemia tummia läiskiä, en tiedä.
Pyyhkiessä näkyy aina pieni häivähdys verestä. Särkyä ei ole, vähän vain epämukava, aristavahko tunne. Kirvelyä hiukan. Suihkussa kirveli hiukan.
Aamulla läiskät olivat tummempia kuin nyt illasta. Näyttää, että läiskien alta saattaisi tulla vaaleaa möhnää jossain kohtaa ulos, mutta ei ainakaan ihan vielä. Mätää varmaankin, kun käsittääkseni ko. rauhasessa sitä tulehtuneena on.

Aion mennä lääkäriin ensi viikolla, jos mitään merkkejä paranemisesta ei näy.