mansikkavesiii7.6.2018 20:14
1/18
Tarvitsen apua (masennus)!

Mietin aika usein itsetuhoisia ajatuksia. Haluan tappaa itseni, koska en jaksa enää elää. Olen ahdistunut ja väsynyt. Minulla ei ole enää energiaa tehdä mitään eikä mikään oikein edes kiinnosta. Olisi parempi kuolla, koska olen taakaksi muille ja huono ihminen. Melkein mikään ei saa minua iloiseksi ja vietän suurimman osan ajastani kotona. Mikään ei tunnu merkitykselliseltä. Olen myös erittäin yksinäinen, vaikka minulla on muutama ystävä, mutta he eivät ole kanssani samalla aaltopituudella enkä voi kertoa heille mitään tästä. Olen viillellyt vähän, mutta olen yrittänyt lopettaa sen kokonaan.

Olen käynyt nyt melkein puoli vuotta psykologilla ja koen siitä olleen ainakin jonkin verran apua. Kävin lääkärissä, sain sieltä lähetteen nuoriso psykiatrian poliklinikalle ja menen sinne pian. Kävin siellä psykologilla joka toinen viikko tai harvemmin, mutta nyt jatkossa saisin varmaankin tiiviimpää hoitoa.

Minulle ei ole diagnosoitu yhtään mitään. Psykologini on kertonut, että saattaisin olla vähän masentunut. Olen tehnyt parikin masennustestiä ja saanut niistä aika korkeat pisteet. Olenko sairas, hullu? Miksi olen tällainen? Joudunko käyttämään joskus lääkkeitä? Voinko koskaan olla ”normaali” ja nauttia elämästä? Kuinka pitkälle tämän pitää mennä, että asiat oikeasti alkaisivat helpottamaan?

Välillä tuntuu, että minua ei oteta vakavasti. Johtuuko se siitä, miltä näytän? Ulkopuolisen silmin minulla menee erittäin hyvin, mutta se on pelkkä kuori. Hymyn takana on paljon kipua ja tuskaa. Kukaan ei vain huomaa, enkä toisaalta haluakaan niin. Haluan, että tämä täydellinen illuusio säilyy mahdollisimman pitkään.

Ehkä tässä ei ole edes mitään pointtia. Mikä ongelma minulla muka on, kun apua on jo tulossa? Ihan sama, vastatkaa silti jotain, kiitos.