mnbvcx1.10.2014 19:40
1/26
Roaccutan-kuurin tulokset (kuvia löytyy!)

Olen siis syönyt tuota niin kovasti kauhisteltua lääkettä nyt noin 5 kk ja halusin jakaa kokemuksiani tästä kuurista. Vois kuvitella, että mulla olis aivan täydellinen iho, mutta valitettavasti ei ole. Aknesta oon kärsinyt nyt varmaankin jo 8 vuotta eikä mitkään voiteet tai antibiootit ole auttanut. Alkutilanne ei tosiaankaan näytä niin pahalta kuvissa, kuin mitä se oikeasti oli. Mulla oli tosi kipeitä ihon alaisia finnejä, jotka ei noista kuvista oikein erotu.

Eli tässä se alkutilanne:

http://aijaa.com/0YhhXO

Jo viidentenä päivänä alkoi tapahtua. Näppylät otsassa alkoi sillon lisääntyä ja pian alkoi se kauhea kuivuminen. Iho irtosi aluksi kuin palanut iho. Kuvittelin, että mun olis mahdotonta meikata tän kuurin aikana ihon kuivuuden takia, mutta se ei sitten muodostunutkaan ongelmaksi. Ennemminkin huulet kuivui. Tässä vaiheessa myös lihakset tuntui vähän kipeiltä, vaikka en ollut salillakaan käynyt. Vähän yli viikko meni, kun hiukset ei enää rasvottunut lähes ollenkaan.

Tässä kuva viikon jälkeen kuurin aloittamisesta:

http://aijaa.com/WGlTKG

2kk:

http://aijaa.com/cQdh9i

Kolmannen kuukauden kohdalla olin niin ilonen, koska mun iho ei ollu aikoihin näyttäny niin hyvältä. Innostuin vähän kuvaamaankin, että tässä niitä kuvia:

http://aijaa.com/Ge8xad
http://aijaa.com/JmOYaP
http://aijaa.com/wMIL8K

Tätä iloa ei sit kauaa kestänytkään, kun nyt 5kk kohdalla mun iho näyttää pahemmalta ku aikoihin. Noi finnit on kuitenkin erilaisia kuin ennen, ei yhtään kipeitä ja paljon pienempiä. Ää ihan pahaa tekee kattoa näitä kuvia, erityisesti noiden edellisten jälkeen..

http://aijaa.com/NpRDdf

Tällä hetkellä voin vaan toivoa, että mun iho vielä parantuu tästä. Musta vaan tuntuu, että annostus on mulle liian pieni, kun otan vuoropäivinä 1 ja 2 pilleriä. Mulla on siis käytössä Isotretinoin Ratiopharm 20mg. Aluksi söin päivässä 40mg, mutta triglyseridiarvot nousi mulla liikaa. Lääkärin mielestä on siis turhaa nostaa annostusta. Jos tätä kuuria harkitsette, yrittäkää valita hyvä lääkäri. Mun lääkäri vaikuttaa aika epävakaalta. Kiukutteli mulle puhelimessa ja valitti kun olin tajunnut sen epäselvät ohjeet väärin. Sanoi myös, että oli mun tehtävä laskea, paljonko olen vaikuttavaa ainetta saanut tähän mennessä. Oli siis tosi vittuuntunut, kun joutui sen itse laskemaan. Mutta aiheeseen...

Sivuvaikutuksia tuli alussa paljon. Satuin sairastumaan tosi pahasti keväällä ja musta tuntuu, että tuo kuuri ei ollenkaan helpottanut tilannetta. Nenästä tuli verta niistäessä, silmät kuivu ja sain ihan kauhean silmätulehduksen molempiin silmiin. Mun huulet myös tulehtu pahasti ja kärsinkin pari viikkoa kipeistä makkarahuulista. Kuukauden kohdalla iho alkoi kutiamaan kuivuuden takia, mutta tähänkin auttoi kosteusvoide. Kasvoihin käytin näitä apteekin perusvoiteita ja silmiin Bepanthen Eye –silmätippoja. Bepanthenia on kulunut jo muutama paketti.. Tuo Bepanthen on kyllä ihan ihme voidetta! Käytin sitä huulirasvana eikä kyllä ole tarvinnut kauheesti kuivista huulista kärsiä. Välillä kun iho on ollut todella kuiva, oon laittanut sitä myös kasvoille. Finnitkin tuntui paranevan paljon nopeammin, kun laittoi tota päälle. Sellanenkin huono puoli tässä kuurissa on, että haavat ei tunnu paranevan millään! Arpia tulee paljon helpommin kuin ennen.

Toivottavasti tästä oli jotain apua edes jollekin! Olis kiva myös kuulla teidän kokemuksia, jos olette tämän kuurin käyneet läpi. Ja saa toki kysyä, jos tulee jotain mieleen! Bustatkaa rauhassa.