abcdefghijklmno14.7.2017 20:27
1/27
pelot ja harhat MITÄ TÄÄ ON

Tämä kliseinen, en nyt ole varma laitoinko oikeaan keskustelualueeseen mutta menkööt

En muista, milloin kaikki alkoi, vai onko näitä juttuja ollut mulla aina. Jotenkin musta tuntuu, että vasta viimesen vuoden aikana on tullut jotkut/suurin osa/kaikki näistä jutuista. Vaikee arvioida ku ne on varmaa tullu sillee vaanien ja eri aikoihin, eikä silleen bääääm kaikki kerralla.

Mutta mua pelottaa tosi paljon, monet asiat. Yksin oleminen (esim. kotona) ihan hetkenkin aikaa, pimeä, kuolema, yliluonnolliset asiat, yksinäisyys, ja sitten jotkut eläimet kuten hait ja ötökät...

Aina kun käyn vessassa, mun täytyy laittaa kaikki valot päälle, myös saunaan. Ja mun täytyy käydä saunassa katsomassa, ettei siellä ole ketään.
Mä vilkuilen kokoajan ympärille ja taakseni, varmistellen ettei siellä oo ketään.

En ees tiedä mistä syystä hait mua pelottaa, varmaan se ulkonäkö. Aina ku nään hain ees vilaukselta, mua alkaa ahdistaa ja itkettää.
Ötököitä pelkään kans niiden ulkonäön takii, ja siks että jos ne menee mun hiuksiin tai naamalle tai vaatteiden sisään tai jos vahingossa liiskaisin ne. Naurettavaa, tiedän, mutta mua ei naurata.

Mulla on myös paljon erilaisia harhoja.
Näköharhoja varmaan eniten. Nään sivusilmällä kokoajan jotain epämääräsiä möykkyjä ja tummia ja vaaleita vilahduksia. Ja jos katon ihan normaalisti nii nään sillonkin vilahduksia.

Kuuloharhoista en oo varma, mutta joskus kuulen ihan ku joku ois tullu avaimella meiän sisään, tai muuten vaan jotain oven ääniä.

Tuntoharhojakin on aika paljon. Välillä ihan pientä hyönteisten hipsutusta ja välillä yllättävän kovaa kosketusta.

Mua pelottaa kirjata näitä juttuja.

Maku- ja hajuharhat ei mun mielestä oo silti kovin pelottavia. Joskus vaan maistan tai haistan jotain mistä tulee muistoja mieleen.


HALUAN VASTAUKSIA
Mä en varmaan kuvaillut niin hyvin, että siitä sais sellasen kuvan että mua oikeesti pelottaa joka päivä. Mutta mä haluan tietää, mikä mulla on. En usko että kaikki tää on normaalia, en uskalla välillä edes mennä suihkuun tai pesemään hampaita.