FEICHANGHAO15.5.2017 22:39
1/3
onko tämä normaalia (muistin"menetys")??

Selailin just äsken vanhoja facebook-keskustelujani, tyyliin vuosilta 2012-2013. Tähän aikaan oon siis ollut about yläasteikäinen. Huomasin kuitenkin ehkäpä 3 tai 4 tyyppiä keskusteluissa, joiden kanssa olin keskustellut aika pitkään ja paljon, mutta en kuollaksenikaan muista _yhtään_ keitä nämä ihmiset ovat ja mistä heidät olen tuntenut. En edes, vaikka menin heidän profiileihinsa ja yritin kuvien perusteella tunnistaa. Keskustelujen perusteella olemme kuitenkin tunteneet toisemme ihan hyvin.

Mulla oli tohon aikaan henkisesti asiat hieman normaalia huonommin - oli vähän kiusaamista ja huonoa kotitilannetta, muttei mitään niin hirveää että voisi pistää sen piikkiin että muistini "suojelisi" minua unohduttamalla pahat muistot, koska nuo ajat eivät tosiaankaan olleet niin pahoja kuin esimerkiksi tämä vuosi.

Olen myös huomannut, että esimerkiksi riidan alussa saatan sanoa lauseen x, joka on ollut merkittävä johdin riidan jatkumiselle ja vastapuoli siitä minua kovasti syyttää. Kuitenkin lähes aina tajuan, että ihan parin minuutin sisällä saatan unohtaa _kaiken_ mitä olen argumentoinut tätä henkilöä vastaan. Tämä tapahtuu siis vain riidoissa, ja se aiheuttaa turhautumista mutta nykyään myös pelkoa. Vastapuoli saattaa myös sanoa minun sanoneeni juuri asian y, mutta en kuollaksenikaan lähes koskaan muista sanoneeni mitään sellaista, vaikka tämä kuulemma oli tapahtunut ihan pieni hetki sitten. Tän toki voisi pistää sen vastapuolen liioittelun piikkiin, mutta en usko, sillä yleisimmin kyseessä on oma kumppani jolla ei sinänsä ole syytä lietsota ylimääräistä vihaa minua vastaan.

Tällasia unohteluja lähimuistissa on alkanut tulla useamminkin. Saatan unohtaa, että olen kysynyt toiselta jonkun asian ja sitten toistan kysymystä ärsyttävästi - tällaisia tilanteita tulee lähes päivittäin. Ja enää en voi laittaa näitä minkään perus hajamielisyyden ja unohtelun piikkiin, koska ensinnäkään en koskaan ole ollut kovin unohtelevainen ihminen, ja nämä unohdukset menevät jo hieman yli sen mikä mielestäni on normaalia.

Mistä ihmeestä tällainen voisi johtua? Voiko johtua siitä, että mulla on masennus ja ahdistuneisuushäiriö? Ennemmin mun masentuneisuuteni ei ole muistiini mielestäni tällä lailla vaikuttanut - ainakaan siihen lähimuistiin. Ja tää masennus on tosiaan kestänyt jo tovin (=joitakin vuosia).