WaterNoseAnimal26.2.2018 18:14
1/2
Oireet jatkunut 7kk, mutta lääkäri ei tutki

Oon kärsinyt kurkkukivusta, hengenahdistuksesta ja äänen käheydestä nyt 7kk. Aika ajoin kurkku on niin kipeä, että sieltä tulee yskän mukana verta. Oireet oli aluksi satunnaisia ja kesti muutaman päivän kerrallaan, mutta muuttui noin 4kk sitten ihan jatkuviksi. Ääntä ei tule iltaisin ja selällään ei voi hengenahdistuksen takia maata. Alan olla todella väsynyt tähän tilanteeseen.

Kävin ekan kerran lääkärillä marraskuussa, kun olin itsekseni ensin odottanut "kurkkupöpön" paranemista pari kuukautta. Tällöin käskettiin ostaa apteekista buranaa ja kurkkukipua lievittäviä lääkkeitä, eipä auttanut. Soitin uudestaan varatakseni ajan toiselle lääkärille, mutta koska vaiva ei kuulemma ollut akuutti, sain ajan 2kk päähän. Odotellessani kokeilin syödä somacia päivittäin, jos kyseessä olisi vaikka refluksitauti. Ei auttanut tämäkään ja ääni alkoi pettää käytettäessä käheyden lisäksi. Kurkku oli aivan tulipunainen päivittäin.

Pääsin helmikuun alussa sinne lääkärille ja tää epäili virusinfektiota (kyseenalaistin sen kestäneen yli 5kk mutta menköön). Laittoi lähetteen verikokeisiin ja nieluviljelyyn. Olin tyytyväinen että nyt saadaan asia eteenpäin ja selvitetään, mikä hemmetti siellä kurkussa oikeen kiusaa. Näissä verikokeessa oli valkosoluarvoissa häikkää, mutta muuten ei mitään ongelmaa.

Tulokset soittaessaan lääkäri sanoi kaiken olevan normaalia ja jatkotoimenpiteitä ei tarvita?? Kuulemma voisin seurata tilannetta ja syödä buranaa. Intin puhelimessa lääkärin kanssa kauan siitä, etteikö voitaisi tähystää kurkkua tai selvittää syytä, mutta hän sanoi niiden olevan kuulemma kalliita niin seuranta riittää.

Koko tänä aikana kurkkuun ei ole vilkaistukaan muuta kuin nieluviljelyn oton yhteydessä. Alan olla todella epätoivoinen. En oo kyennyt syömään kunnolla pitkään aikaan kivun vuoksi ja nukkuminen tapahtuu lähes istuvalteen. Mieleen alkaa pikkuhiljaa hiipiä kaikki pelot vakavista sairauksista kurkun tilanteen mennessä koko ajan huonommaksi. En ees tiedä mitä voisin tehdä, mulla ei ole tilillä rahoja yksityiseen. Mulle on ihan sama vaikka syy lopulta olis joku virus, kunhan saisi jonkun hoidon tai diagnoosin.