panDEMIa6.6.2017 8:18
1/20
"Oikea rintaliivi koko on rinnanympärys -5cm ja pyöristettynä alaspäin"

Mitän mieltä olette tuosta. Niin jotenkin ärsyttää kun jotkut tulevat väittämään tuon olevan aina kaikille se oikea tapa ja muunlaisten rintaliivien olevan varmasti väärän kokoiset. Oma rinnanympärykseni on 74cm. Silloin kun käytin rintaliivejä, niin käytin kokoa 75A, joka tuntui oikein sopivalta. Ne eivät nousseet selästä ylöspäin, minkä sanotaan olevan ympärykseltään liian isojen liivien tutnomerkki. Kokeilin joskus myös kokoa 75B, joka oli liian iso ja kupit eivät täyttyneet kokonaan. Kokeilin myös kokoa 70B, joka sitten taas puristi todella tukalasti tehden hengittämisestä raskaampaa, vaikka laitoin löysimpään mahdolliseen hakaseen. Mulle sopivat rintaliivit olisivat kyllä ne sentin isommat kuin oma rinnanympärykseni, tosin käytin niitä aina keskimmäisessä hakasessa (hakasia oli kolmet yleensä), jolloin ne istuivat kaikkein parhaiten. Ärsyttää jotenkin ihmiset jotka mainostavat että "Ei kun kyllä ne sopivat rintaliivit ovat aina tällä ja tällä tavalla mitatut liivit!! Jos käytät toisenlaisia niin käytät vääriä!". Onko normaalia sitten rintaliivien haitata hengittämistä ja tehdä olosta niin tukala että ne tuntee koko ajan puristavana korsettina rintakehän ympärillä? En usko. Ainakin aina sanotaan ettei rintaliivien kuulu tuntua epämukavilta.

Joillekin varmasti tuo laskukaava on hyvä ja toimiva, mutta ei se ole mikään yleispätevä jokaiselle sopiva tapa valita oikean kokoiset liivit. Tuolla laskukaavallahan munkin liivien tulis olla kokoa 65C. En saisi niitä varmaan edes kiskomalla päälle.

Noh mutta nykyään en edes käytä rintaliivejä. Ne tuntuvat aina näillä mun pienillä tisseillä (jotka eivät tarvitse tukea) hieman epämukavilta verrattuna pelkkään rentoon paitaan. Hikosikosivatkin aina kesällä inhottavasti. Eipä enää koskea mua tää aihe mutta silti kismittää lukea niitä kommentteja absoluuttisen yleistävänä, ja jotka tiedän kuitenkin omalla kohdallani täysin epäkelvoiksi.