elämä_on16.5.2018 16:02
1/3
Nexplanon ehkäisykapseli

Eli mulla on ollut nyt 2017 lokakuusta lähtien Nexplanon ehkäsykapseli ja se toimi kuin unelma viime kuuhun asti. Mulla ei koko aikana ollut kuukautisia ja ennen Nexplanonia söin Desogestrel Sandoz nimistä minipilleriä kolme kuukautta, jonka aikana mulla ei myöskään ollut kuukautisia. Nyt kuukauden sisällä mulla on ollut kolmet kuukautiset. Ensimmäiset kesti perus 5 päivää ja sit olit 1,5 viikkoa taukoa ja alkoi uudet jotka kesti tiputteluineen 12pv ja 2 päivää taukoa ja alkoi uudelleen. Tällä hetkellä näiden menkkojen kanssa menossa yhdeksäs päivä.

Kävin viime perjantaina nuorisoneuvolassa ja sielä minulle annettiin minipillerilaatta rinnalle ja olen sitä syönyt nyt viisi päivää. Tissien turvotus lähti nyt ainakin, mutta vuotoa tulee edelleen, toisaalta aika niukasti, mutta näyttäisi kuitenkin ettei lopu. Testeistä ei ole kuitenkaan vielä tullu vastausta olisiko kyseessä tulehdus.

Kuinka nopeesti muilla joilla kokemuksia on tosta laatasta kapselin rinnalla, nii alkoi auttamaan? Mulle sanottiin myös, että jos ei auta, nii uudelleen yhteyttä ja sit poistetaan. Poistoajan tosin saa varmaan vasta kesän jälkeen julkisella puolella...