demiurgi23.5.2017 19:55
1/1
Mullistava & helppo jalkavenytys

Jalkani eivät vuosiin ole olleet näin "rennon" ja jaksavan oloiset, vaikka harrastan joogaa ja olen käynyt syvävenyttelytunneilla säännöllisesti. Suosittelen.

Ongelmani on siis pitkään olleet väsyneet jalat; en jaksa kävellä aivan hirveästi ylämäkiä ennen kuin portaiden nousu alkaa tuntua 90kg kyykkäämiseltä ja käyskentely vastenmieliseltä, ja tälleen mäkimaastossa hissittömässä talossa koiran kanssa asuessa se ei oo ihan paras kombo.

RATKAISU: palautumiseni on nopeutunut noin 1000% alettuani datailla selälläni, jalat seinää vasten nostettuina (+ tuettuina niin ettei niitä tarvitse jännittää, itse käytän seinää vasten nojallaan olevan sängyn pohjasäleikköä tähän). Käytännössä siis suorin jaloin istunta mukavuuden maksimoinnilla.

Ekan 5min aikana ei tunnu muuta kuin veren pakenemista varpaista, mutta noin vartin päästä alkaa tuntua miten lihassolut alkavat venyä takareiden päällilihaksista, ja noin 40min jälkeen venytys on yleensä siirtynyt reiden sivuille/pakaroihin tai takareiden syvempiin kerroksiin, riippuen siitä miten jumissa sattuu olemaan. Kannattaa lopettaa jos alkaa tuntua _kipua_, pieni venytyspolte on ok mutta kipu ei.

Kokeilkaaaa demittäjät, jäätte koukkuun.