Aesop8.6.2017 20:52
1/4
Miten motivaatiota parempaan elämäntapaan?

Kaipaisin motivaatiota, että saisin elämäni kuntoon. Elämäntavat on ihan perseellään. Oon lihonut ja olen ylipainon puolella. Ruokavalioni koostuu pääasiassa pikaruoasta, einesruoasta ja herkuista. Ja tavallaan tiedän, että on turha tulla tänne kertomaan tästä... Mutta oon halunnut laihtua jo pari vuotta. Mutta en saa sitä vain aikaseksi. Saatan aloittaa viikon ajaksi kunnolla kuntoilun, mutta sen jälkeen menetän intoni kuntoilla.

Oon siis 160cm painan 67kg ja BMI n. 26. Oksettaa ku katsoo itseään peiliin. Mulla kertyy kaikki läski mahaan, perseeseen ja reisiin. Nilkat ja ranteet jää "normaalin" näköiseksi joten se tekee mut vielläkin huvittavamman näköisen.

Olin see ennen lihoamistani 55kg, eli BMI 21. Tuntuu vaan niin helvetin pahalta, kun muut kaverit on samanpituisia kuin minä, mutta mainaa 45-50kg. Painotavoitteeni on kuitenkin 55kg, eli se paino missä olin ennen lihoamista.

Ja tätä kaikkea hieman vaikeuttaa se, että oon siis rahaton opiskelijä, alaikäinen ja asun vanhempieni kanssa. Tiedän, ei ole välttämättä mikää syy, mutta ei oo rahaa ostaa omaa ruokaa ja vanhenpani ostaa aina nuo epäterveelliset ruoat. Oon koittanut pari kertaa syödä terveellistä ruokaa, mutta se on vaikeaa ku muu perhe syö ties mitäkin paskaa.

Myös peruskunto on siis romahtanut tän parin vuoden aikana. Oon hankkinut kuntokortin vuoden alussa, mutta en oo uskaltanut käydä siellä paria kertaa enempää, koska ahdistaa muideb ihmisten (saman lukion opiskelijoiden) kyttääminen.

Eikä tosiaan mulla oo ketää kenen kanssa aloittaa kuntoilua. Mun kaikki kaverit on hyvässä kunnossa ja masentuisin jos vaan kuntoilisin niiden kanssa...