Lasse24.5.2018 11:01
1/5
mitä tekisitte tässä tilanteessa (lääkekriisi)

ElikkkKKKÄSs homma on se, että oon syönyt nyt ~6 vuotta ketipinoria. Viimeaikoina annos on ollu se +100mg (siihen sit yleensä vielä 100mg lisää joka kerta kun herään kesken unien, eli välillä on mennyt joku 600mg/yö). Oon siis kokeillut muitakin nukahtamislääkkeitä, jotka ei oo auttaneet, mut myöskin noi ketipinorin haitat ottaa aika rajusti päähän jo.

Sain tossa yks päivä kaverilta pari triptyliä, koska mulla oli migreeni tulossa senverran kovalla vauhdilla, et propral ei olis enää pelastanut, eikä tavallisia särkylääkkeitäkään ollut. Huomasin, et triptyl auttoi mua nukahtamaan ilman semmosta ketipinorien hirveetä lääkepöllyä. Sen avulla sain pienennettyä ketipinorin annostakin seuraavana päivänä niin, et sain 50mg pinorilla unta. Viimeyönä jouduin taas ottamaan ikävä kyllä sen 100mg.

Haluaisin kuitenkin vaihtaa ketipinorit vaikka sitten tohon triptyliin, koska se on paras mieto uneen auttava lääke, jota oon kokeillut. Ongelma on vaan se, että uskaltaakohan lääkärille mainita, että oon kaverin reseptilääkkeitä nappaillut.. :D Vaikka ihan aiheeseen niitä otinkin, mut eipä se silti kovin hyvältä kuulosta. Esim. bentsoihin mulle ei kirjoiteta reseptiä (saan niitä lääkäriltä pyydettäessä kyllä joku 10 mukaan, mut en oo pitkään aikaan pyytänyt kun en koe, että niistä olisi apua), koska on taustaa huumeidenkäytöstä (oon siis kussut kyllä puhtaat seulat, mut riippuvuuspotentiaali jne), mut toisaalta triptyliin nyt vissiin ei oo mikään holtiton riippuvuusriski, kai? Ketipinor on kyllä aiheuttanut mulle ilmeisesti jonkunlaisen riippuvuuden, koska jos en ota mitään nukahtamislääkettä, niin en saa unta pariin yöhön ollenkaan.

Voisin tietty kysäistä mun tukihenkilöltä, et mitä mieltä se on tästä. Mut mitä mieltä demut on? Kehtaako tommosta edes kysyä vai saanko heti nistin leiman uudestaan?