Tutturitari31.5.2017 19:14
1/12
Mitä mieltä olet fitness-buumista ja sen ihannoimisesta?

Mitä ajattelet nykyisestä fitnessbuumista? Onko se hyvä vai huono asia? Mitä ajattelet ihmisestä, joka treenaa salilla aktiivisesti tai ihmisestä, joka ei treenaa? Pidätkö automaattisesti treenaamatonta ihmisistä heikkona tai ns.rimpulana joka on vain pelkkä voimaton laiheliini?

Mielestäni on toisaalta hyvä asia voiman lisääminen, koska nykyisessä työssä harvassa duunissa joutuu lihakset koetukselle. Joka paikassa on apuvälineitä ja koneita ja robotteja. Mutta toisaalta, mihin sä oikeasti tarviit niitä voimia koska arkipäivän tehtävissä sä et tarvitse sun jumalattomia reisilihaksia ja haukkalihaksia paljon mihinkään, niinkun for really, ellet sit just harrasta tai tee työkses jotain hyvin fyysistä tai kisaat tms.

Mutta myös jotenkin tuntuu, että kauneusihanne on muuttunut. Entisaikaan ihailtiin sellaisia "sopivia" naisia. Tuntuu, että nykyään sellainen "sopivuus" ei riitä. Sopivat ihmiset moittivat itseään "laihaläskeiksi" tai ei-niin-timmeiksi. Nykyään pitäisi olla hoikka, mutta pitäisi olla kuitenkin kiinteyttä ja lihasta.

Tuntuu, että jokaisella on harrastuksenaan salilla käyminen tai sen aloitus, tai sitten purnataan siitä, että "kyllä pitäisi aloittaa salilla käynti". Toisaalta se tuntuu surulliselta. Kyllä, myös itseni lukieni käyn salilla ja tuntuu, että suurin osa ystävistä, tutuista, sukulaisista, hyvän päivän tuttavista käy. On melkein outoa, jos joku ei mainitse salilla käymistä yhtenä harrastuksestaan.

On aikoja, milloin ollaan ihailtu ampiaisvartaloja, aikoja jolloin ollaan ihailtu kurvikkuutta, hoikkuutta, sopusuhtaisuutta. Ajat ja kauneusihanteet muuttuu aina. Koetko, että myös tämä lihaksikkaan vartalon ihannointi menee myös joskus ohi? Mitä sen jälkeen ihaillaan?