DucktorWho26.7.2018 20:32
1/24
Mitä jospa vaan hankkisin pyörätuolin

Nyt tuleepi pitkä ja sekava teksti, pahoitteluni

Mä oon kohta 20- vuotias nainen ja mun terveydentila on todella huono.
Mulla on paljon kipuja (tässä oleellisimmat on jaloissa, lonkissa ja selässä oleva kipu, kivulias pistely ja välillä tunnon lähteminen jaloista) enkä mä pysty olemaan jaloillani kauhean pitkään.
Mulle tulee tosi huono olo jo siitä jos istun liian pitkään, seisominen ja kävely on aina tosi ikävää enkä mä pysty menemään edes normaaleja matkoja mihinkään. Alkaa oksettaa, huimaamaan, tulee tosi heikko olo ja välillä oon meinannut pyörtyä. Mun keho ei vaan jaksa

Tänäänkin äiti tuli hakemaan mut kauppareissulle ja huonovointisuuden takia mä jouduin istumaan kaupan ravintolaosiossa oottamassa että äiti hakee ostokset, ja niistäkin pyysin hakemaan vaan pari juttua koska en yksinkertaisesti jaksanut olla siellä kauaa.
Oon niin pettynyt itseeni siitä etten pysty edes normaalia kauppareissua sietämään.
Mä kirjaimellisesti makaan kotona sängylläni 24/7 ja lähden ulos tosi harvoin. Vaan silloin kun on pakko käydä kaupassa.

Mulle tehdään tutkimuksia hermosairaudesta, tarkistetaan lihasten toimintaa ja pystyasennon sietokoekin on tulossa. Kroonista väsymysoireyhtymääkin on mietitty, mutta se on ns. poissulkudiagnoosi eikä sitä kuulemma voi oikein tutkimuksilla todistaa.
Mutta näissä kaikissa kestää niin kauan ja mun vointi vaan huononee ja huononee

Mua ahdistaa niin paljon tää yksinäisyys ja se miten jumissa oon.
Mutta mä en vaan uskalla lähteä mihinkään koska tiedän että mun pitää seistä ja kävellä ympäriinsä jos meen johonkin.

Musta olis kiva käydä siskon kanssa esim. Korkeasaaressa mutta mä tiedän ettei mun kroppa ikinä jaksaisi sellasta reissua kun pitää mennä ympäriinsä.
Aloin miettimään että miten mä oikeesti voisin jopa jaksaa jos voisin vaan istua tai maata kokoajan ja siitä rupesin miettimään, että mitenköhän typerää se olis jos vaabn hankkisin pyörätuolin

Toisaalta mun tekisi niin kovasti mieli hankkia sellanen mut toisaalta taas se tuntuu niin väärältä koska mun jalat kuitenkin pelaa ja oon tähänkin asti kävellyt.
Toisaalta pyörätuoli avais mahdollisuuden ulkona olemiseen mutta toisaalta taas se olis aika paskamaista hankkia sellanen.
Tai siis mua pelottaa ihan hirveästi että ihmiset tuomitsee koska ei se oo mulle välttämätön ja mitä jos joku näkee kun mä kävelen tai seison vaikka oon pyörätuolissa
En mä tiedä. Mua vaan ahdistaa ku oon jumissa sängyssä ja kauppareissujenkin jälkeen kaikkialle sattuu ja on pakko vaan nukkua monta tuntia kun en rasittuneisuudesta tulleen huonon voinnin takia tehdä muutakaan.


Olisiko se ihan tyhmää mun tilanteessa hankkia pyörätuoli? Vai onko tää ihan täysin idioottimainen ajatus