Sosuli0014.6.2018 18:34
1/2
Minipillerit syynä mielialan vaihteluun?

Oon joulukuusta asti käyttänyt Desogestrel Sandoz minipillereitä. Aluksi tuntui, että kaikki meni kohtuullisen hyvin pieniä ongelmia lukuunottamatta. Minulla on ollut heti alusta asti "kuukautiset" säännöllisesti kaksi kertaa kuussa. Kevään aikana huomasin alapään olevan kuiva ja nenän limakalvot olleet koko ajan kuivat (tosin saattaa johtua avaavasta nenäsuihkeesta). Tällä hetkellä myös silmäni ovat todella kuivat, mutten tiedä johtuuko tämä siitepölystä (syön allergialääkkeitä).

Edellä mainitut ongelmat ovat tunteneet minusta siedettäviltä enkä ole kahdessa kontrollissani maininnutkaan, että olisi suurempia ongelmia. Olen kuitenkin alkanut viimeaikoina miettiä, saattaisivatko pillerit olla syynä hankaliin mielialanvaihteluihini.

Olen nyt 18-v ja viimeiset 1,5 vuotta elämäni on ollut onnellista. Tätä ennen koin 3 vuotta elämäni tylsäksi, oloni yksinäiseksi ja erityisesti viimeisen vuoden aikana itkin usein ja paljon. Varsinkin ennen kuukautisia olo tuntui vaikealta. Viime vuoden alusta elämä alkoi olla valoisampaa, löysin hyviä ystäviä ja oman rakkaan. Sain kuitenkin silloin tällöin itkukohtauksen, useimmiten ennen menkkoja.

Koska minulla on jo aiemmin ollut välillä suuria mielialan vaihteluja, en ole osannut yhdistää nykyisiä pillereihin. Kuitenkin kun ajattelen tarkemmin, olen huomannut, että mielialan vaihtelut ovat pillereiden aloittamisen jälkeen tuntuneet olevan yleisempiä ja järjettömämpiä. Tietyin väliajoin minulle tulee surullinen olo ja asiat alkavat harmittaa. Useimmiten kohdistan harmituksen poikaystävääni ja tunnun keksivän lähes tyhjästä ongelmia hänessä, joista sitten alan itkeä. Välillä, jos poikaystäväni on "liian kiltti" keksin sitten ongelmia itsestäni tai itken tyhjästä. Minulla on välillä myös joitain päiviä tai pari viikkoa, jolloin mielialani saattaa päivän sisälläkin vaihdella ääripäästä toiseen. Näinä päivinä aivan pienet asiat saavat minut suuttumaan tai itkemään ja hetken päästä olenkin hyvällä mielellä enkä ymmärrä, miksi alunperin pahoitin mieleni. Tämä taas saa minut kokemaan pahaa oloa itsestäni, kun usein vaikeat tunteeni purkautuvat poikaystävääni, joka on minulle erittäin hyvä.

Päätin jakaa ongelmani täällä, sillä aloin pohtia pillereiden pois jättämistä. Nautin kuitenkin seksistä huomattavasti enemmän ilman kondomia enkä siksi haluaisi helposti luopua pillereistä.

Kuulostaako, että ongelmani johtuisivat pillereistä ja mitä tekisitte sijassani? Onko jollain samankaltaisia kokemuksia minipillereistä ja millaiseen ratkaisuun olette päätyneet?

Kiitos kovasti, jos jaksoit lukea ja vastata! Arvostaisin suuresti apua mietteisiini.