remotecontrol18.3.2018 19:28
1/1
Minipillerit ja jatkuva vuoto

Elämäni ensimmäistä hormonaalista ehkäisyä lähdin hakemaan melkein 2kk sitten ja ehkäisyneuvolassa käynnin tuloksena sainkin sitten reseptin, mutta minipillereihin. Yhdistelmäpillereitä en korkean verenpaineen takia saanut.
Nyt sitten syönyt pillereitä toista kuukautta, nää on jotkut Azalia-merkkiset, koitin googlailla, mutta tuntuu olevan vähemmän käytössä oleva merkki. (Cerazetteja veikkas neuvolassa että lääkäri määräis, mutta jostain syystä näihin tuli resepti).

Anyways, aloitin pillerit sitten heti, koska sattui olemaan menkat jo päällä. Kaksi viikkoa meni sitten vuodotta, kunnes ensin tuli hiiva (en tiedä johtuiko pillereistä) ja sitten alkoikin tämä nyt +3viikkoa kestänyt vuoto. Mikä ei ole kyllä ihan tiputtelua, koska jatkuvasti pitää olla tampooni/side käytössä sillä sitä verta tulee sen verran. Päivinä joina tihkunut vähemmän ja aatellut virheellisesti et pärjäis ilman suojaa ja erehtynyt lähtemään esim. kaupungille, onkin sitten ollut pikkarit pilalla ja liian monet jo roskiin lentänyt.
Lisäksi seksielämä on olematonta, koska siitä koituva sotku on ärsyttävää ja sen jälkeen on välttämätöntä mennä molempien suihkuun, joten se siitä spontaaniudesta....ainakin ehkäisyteho kova, kun ei hirveesti innosta jatkuva tää verilöyly :D
Lisäksi iho tuntuu kukkivan ihan niinku menkkojenkin aikana ja rinnat on arat kuin mitkä ja turvotusta ja vatsakipua jatkuvasti....menee kyllä ihan moti pian.

Oon kyllä lukenut noita kauhutarinoita ympäri internettiä, kuinka tää tiputtelu jatkuu kunnes nää lopettaa ja alan olee kyllä ihan pian siinä pisteessä :D nää kuukauden menkkaoireet ja mielialavaihtelut ja kaikki ajaa kyllä hulluuden partaalle pidemmän päälle. Et ei kyllä montaa viikkoa jaksa enäää "mitä jos" tää muuttuu paremmaksi ajan kanssa, mutta joka päivä vaan vuodat ja vuodat.

Onko kellään kokemuksia minipillereistä ja sivuoireista? Tai näistä Azalia merkkisistä? Onko muuttunut yhtään paremmaksi ajan kanssa?