Hyväntahtoinen29.7.2017 21:12
1/1
Miksi rannalla saa heruttaa, mutta netissä ei

En ymmärrä ihmisissä sitä, että kun joku ei kehtaa mennä bikineissä rannalle, häntä ensisijaisesti kannustetaan tekemään se ja olemaan ylpeä omasta kehostaan. Mutta kun joku julkaisee instagramiin kuvan, jossa hänellä on yllään paljastava napapaita ja urheilutrikoot, porukka kauhiistuu ja kertoo kauhutarinoita siitä, kuinka kaikki maailman pervot nyt masturboivat hänelle. En tajua tätä. Kai niitä pervoja uimsrannoillakin on. Ja koska uimaranta on yleinen paikka, niin sielläkin voit joutua ikuistetuksi vaikkapa jonkun tuntemattoman ihmisen perhekuvan taustalle vaikkapa ihan bikinit päällä.

Samaten, jos julkaiset tissikuvan ihan muuten vaan olet monien mielestä huora. Mutta jos julkaiset tissikuvan ja puhut kuvatekstissä naisten oikeuksista sinua kutsutaan feministiksi. Ei se tietenkään aina mene niin, mutta liian usein kyllä. Ainakin niissä internetin kolkissa joissa minä käyn.

En muutenkaan ymmärrä yhtään mitä se edes on muilta pois, jos joku tahtoo ladata nettiin itsestään paljastavia kuvia. Totta kai se voi vaikeuttaa myöhemmin paljastelijan työnsaantia ta jotain, mutta ei sekään liity hänen puolituttujensa arkeen muuten kuin siten, että työmarkkinoilta katosi ehkä yksi kilpailija.

Itse nään, että ihmiskeho on ikäänkuin taideteos. Samalla tavalla kuin taitelija, joka on vuodattanut koko sielunsa erittäin henkilökohtaiseen maalaukseensa, on oikeutettu näyttämään kuvansa maailmalle, on myös kehoaan kantanut ja hoitanut ihminen oikeutettu näyttämään itseään itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla. Tietysti ymmärrän, ettei esimerkiksi instagramiin saa ladata liian paljastavia kuvia, sillä sovelluksen perustajat ovat sen halunneet kieltää, mutta minusta niiden sääntöjen sallimissa rajoissa jokaisella on oikeus toteuttaa itseään niin paljon kuin haluaa, eikä se kenestäkään mitenkään epäpuhdasta ihmistä.