Poistunut demittäjä17.5.2018 9:29
1/5
Miksi orgasmia pidetään niin tärkeänä?

Kun joku kertoo, ettei ole koskaan saanut orgasmia, tulee monilta ihmisiltä kommentteja kuinka surullinen, jopa säälittävä tilanne on ja miten asialle pitäisi tehdä jotain mahdollisimman pian. Jos on esimerkiksi tilanne, jossa kumppani välittää vain omasta tyydytyksestään eikä suostu tekemään mitään toisen nautinnon eteen, on toki selvää, että silloin ihmiset haluavat huomauttaa, että myös toisen orgasmi tulee ottaa huomioon. Mutta joskus tilanne on sellainen, ettei toinen yksinkertaisesti laukea millään, vaikka kumppani tekisi mitä. Pitäisikö orgasmia yrittää saavuttaa väkisin vaikka monta tuntia? Kaikki eivät saa orgasmia edes itsekseen.

Miksi orgasmiin halutaan jopa painostaa? Kommentit, kuinka jokaisen tulisi kokea orgasmi ja kuinka paljosta jää paitsi, jollei sitä koskaan saa ovat itsetuntoa murentavia. Tulee tunne, että on huono ihminen, jos ei saa orgasmia. Seksin pitäisi olla muutakin kuin orgasmi; hauskaa tekemistä toisen ihmisen kanssa, ihanaa läheisyyttä. Omalla kohdallani orgasmi ei vaikuta seksin laatuun juuri millään tavalla, se tuo siihen vain pienen bonuksen. Sanotaan vaikka, että jos seksin arvosana ilman orgasmia olisi 10, niin orgasmin kanssa se olisi 10+. Ainakaan minulle sillä ei siis ole suurta vaikutusta.

Myös kumppanin orgasmittomuudesta saa helposti syyttelyä osakseen. Haukutaan huonoksi kumppaniksi, vaikka kyse ei ole välttämättä ollenkaan mistään kumppaniin liittyvästä asiasta. Syitä orgasmittomuuteen on yhtä monta kuin on orgasmikyvyttömiä ihmisiäkin. Laukeamisvaikeuksien syinä voivat olla esimerkiksi stressi, ahdistus, masennus ynnä muut vastaavat ongelmat. Siitä ei pidä syyttää henkilöä itseään eikä hänen kumppaniaan, ellei kyse sitten todella ole siitä, että kumppani välittää vain omista tarpeistaan.