panDEMIa6.5.2017 17:55
1/42
Mikä suihkusaippuan käyttämättömyydessä tarkalleen on ällöttävää?

Toisessa keskustelussa moni oli sitä mieltä, että se, ettei käytä suihkussa vartaloonsa saippuaa on ällöttävää. Miksi se oikeastaan edes on teistä ällöttävää? Iholla on sen luonnollinen bakteerifloora, josta ei yleensä ole mitään haittaa, vaan ennemminkin hyötyä: se vie tilaa niiltä oikeasti haitallisilta bakteereilta, jolloin haitalliset bakteerit eivät pääse lisääntymään iholla. Onko ihmisillä jokin erikoinen harhaluulo, että kaikki bakteerit olisivat jotenkin haitallisia? Bakteereiden joukossa on vain joitakin harvoja bakteereja, jotka aiheuttavat ihmisille tarttuvia sairauksia, niitä on kyllä hyödyllistä vältellä, ei niitä harmittomia bakteereja.

Jotkut myös sanoivat p*rseen jäävän paskaiseksi pelkän vesipesun jälkeen. Mitä tarkoitatte paskaisuudella? Tottakai peräaukossa on ulostebakteereja, niin on muös saippuapesun jälkeen vaikkakin vähemmän. Eivät ne siellä (missä niitä kuuluukin olla) mitään haittaa. Ei kyllä jää takapuoli haisemaankaan vaikka ei saippuaa käyttäisikään. Olisin hieman huolissani jos takapuoleen kuivuisi kakkaa niin tiukasti, ettei sitä vedellä saisi irtoamaan. :D

Kertokaas nyt, että mitä haittaa tai tosiasiallista ällötyksen aihetta on siinä että pesee vartalonsa pelkällä vedellä? Vai myönnättekö sen olevan vain vääristynyt mielleyhtymä. Ihon normaalista bakteerikannasta ei terveellä ihmisellä tosiaan ole yleensä mitään haittaa, ja jos joillain onkin, eivät ne haitat ole toisiin ihmisiin mitenkään tarttuvia.